

Her er endnu en lækker opskrift på fastelavnsboller. I videoen kommer jeg ikke remonce i, men det smager super lækkert. Du kan gøre det eller lade være.
Den ene version er med creme, remonce og en klat Dulce de leche (karamel). I glasuren er der også lidt Dulce de leche. En af mine favoritter 🙂
Fastelavnsboller-video
10 stk.
Du skal bruge:
Creme:
1 æggeblomme
¼ vaniljestang
1 ¼ dl mælk
1 spsk. sukker
1 spsk. maizena
Boller:
Ca. 7 dl mel
1 tsk. kardemomme
1 spsk. sukker
100 g blødt smør
1 ¼ dl lun mælk
½ pakke gær
1 æg
1 nip salt
Remonce:
60 g blødt smør
60 g sukker
(eller 40 g af hver af følgende: smør, sukker og marcipan)
Forslag til øvrigt fyld:
Nougat
Chokolade
Dulce de leche
Syltetøj
Marcipan
Pensling:
Æg (eller bare æggehviden fra ægget i cremen)
Glasur:
Vand
Flormelis
Evt. farve
Sådan gør du:
Creme:
- Pisk æggeblomme, sukker, maizena og vanilje sammen i en gryde. Tilsæt mælken og sæt gryden på varmen. Pisk hele tiden. Når den tykner og evt. slår et par bobler er den færdig.
- Cremen afkøles indtil brug.
Remonce:
- Bland alle ingredienserne med en gaffel eller elpisker.
Dej:
- Opløs gæren i mælken og tilsæt resten af ingredienserne undtagen mel.
- Tilsæt melet lidt af gangen. Konsistensen skal være blød, smidig og en anelse klistret.
- Ælt dejen grundigt sammen.
- Lad den hæve i mindst 1/2 time.
- Lav 10 firkanter af dejen. Dette kan enten gøres ved at rulle dejen ud til et rektangel og skære 10 stykker, eller du kan forme 10 boller og rulle dem ud som i videoen.
- Kom en klar creme og en klat remonce, (som laves ved at blande smør og sukker), i hver boller.
- Bollerne samles, vendes om, og pensles med æg.
- Lad dem efterhæve 30-45 minutter.
- De bages herefter i ovnen i 15-20 minutter ved 200 ˚C.
Bollernes køles af og pyntes med glasur.