Kajkager

Jeg tror det var tilbage i 2013 at jeg fik min første forespørgsel på kajkager. Så det har været længe undervejs, men nu får I endelig denne lækre opskrift. Forskellen på disse kajkager og dem du køber hos bageren er, at den lyserøde creme som regel er en smørcreme ved bageren. Det bryder jeg mig ikke ret meget om, så i stedet har jeg valgt at bruge en hvid chokoladecreme med jordbær. Pga. syreindholdet i denne creme bliver marcipanen fugtig efter 15-20 timer -det skal man lige være opmærksom på.

Ca. 9-10 stk.

Du skal bruge:

Lyserød creme:
5 dl fløde
4 bl. husblas
150 g hvid chokolade
1/2 vaniljestang (eller 2 tsk. vaniljesukker)
160 g jordbær (evt. fra frost)
50 g sukker
Saften af 1 citron (lidt mindre, hvis det er en stor citron)

Mazarinbunde:
2 æg
75 g sukker
75 g mel
1/2 tsk. bagepulver
__________________
60 g blødt smør
60 g sukker
75 g marcipan
1 æg
Evt. 1/4 tsk. mandelessens

Marmelade:
Et par spsk. bærmarmelade. Du kan bruge lige den du ønsker, men hvis den er klumpet passeres den gennem en si, så den bliver helt glat.

Overtræksmarcipan:
300 g marcipan
150 g flormelis
37,5 g glukosesirup
(Blandes gerne dagen før og sættes på køl)

Pynt:
Lidt flormelis
Lidt past. æggehvide
Grøn farve
Hvid pulverfarve
Sort farve
Pink farve

Sådan gør du:

Creme (laves dagen før):

  1. Læg husblassen i koldt vand.
  2. Varm fløden i en gryde eller i mikroovnen til den akkurat når kogepunktet og hæld den over den hvide chokolade, ( som er hakket eller brækket i stykker).
  3. Rør til chokoladen er smeltet, tilsæt husblassen, rør den ud og film cremen inden den stilles på køl natten over.
  4. Kog i en lille gryde jordbær, sukker, vaniljekorn + stangen og citronsaft. Sæt gerne et låg på.
  5. Når jordbærrene er helt mørre fjernes vaniljestangen og massen blendes fint med en stavblender.
  6. Hæld pureen i en lille beholder sammen med vaniljestangen og stil også denne på køl natten over.

Bunde:

  1. Pisk de to æg og de 75 g sukker lyst og luftigt.
  2. Sigt mel og bagepulver i og vend det hele forsigtigt sammen.
  3. Stil det til siden mens mazarinmassen blandes.
  4. Rør smør, det resterende sukker og marcipanen godt sammen. Tilsæt æg og mandelessens og rør godt.
  5. Vend halvdelen af den luftige lagkagedej i mazarinmassen og derefter den anden halvdel.
  6. Fordel dejen ud på et stykke bagepapir på en bageplade. Den behøver ikke fordeles helt ud til kanterne (se evt. video).
  7. Bag bunden i 15-18 min. ved 160 grader.
  8. Når den er afkølet stikkes den ud med en rund udstikker på ca. 7 cm. Du skulle gerne få 18-20 små bunde.

Samling:

  1. Saml bundene 2 og to med en klat marmelade imellem.
  2. Pisk den hvide chokoladecreme luftig og vend jordbærpureen i. Frygt ikke! Den ser lidt usammenhængende ud i starten, men efter lidt tid vil den samle sig til en glat creme.
  3. Sprøjt med det samme kagerne op med cremen og brug en paletkniv til at smøre cremen ned omkring bunden.
  4. Stil kagerne på køl mens overtræksmarcipanen farves med lidt grøn pastafarve og hvid pulverfarve og rulles tyndt ud i rigeligt majsstivelse (eller flormelis, hvis du ikke har majsstivelse). Gem lidt marcipan, som farves pink til tungerne.
  5. Overtræk nu kagerne forsigtigt. Jeg foretrækker at glatte den ene side helt ud og lave en samling på ryggen. Skær overskyndende marcipan væk fra bunden.
  6. Skær en mund i marcipanen, så cremen kommer til syne og pynt evt. med små tunger og arme af marcipan.
  7. Lav øjne af en lille smule æggehvideglasur i hvid og sort. Jeg brugte to små kornet til at dekorere med.

Rigtig god fornøjelse. Se videoen herunder, hvis du er i tvivl om noget eller skriv til mig i kommentarfeltet.

2 tanker om “Kajkager”

  1. Hej Nikoline

    Det har ikke lige noget med din kaj kage at gøre.
    Jeg har et lille dilemma med at jeg skal konfirmeres men jeg har også andre ting jeg skal op til konfirmations dagen, så hvornår kan jeg tidligst lave mousserne der skal i kagen, når jeg nu ikke har tid til at gøre noget om lørdagen og den skal være klar søndag da det er konfirmations dagen

    Håber du kan hjælpe mig

    1. Hej Esther,

      Du kan lave mousser og bunde og samle kagen torsdag og overtrække og pynte fredag og så kan den vist fint stå på køl hele lørdag og serveres søndag. Jeg ønsker dig en rigtig dejlig dag 🙂

      De bedste hilsner Nikoline

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *