Spring til indhold

Jungle/Safari Kage (Lagkage med browniebund, passionsfrugtcreme, mandelbunde og jordbærmousse)

Noget af det jeg elsker ved min hobby er alle de udfordringer jeg kommer ud for! I dette tilfælde var det mig selv der udfordrede min kreativitet…her er resultatet!

Jungle/Safari Kage-VIDEO

Ca. 20 personer vil jeg sige 

Du skal bruge:

Chokoladedyr:
300-400 g hvid chokolade
Lidt neutral olie
Pastafarver i alverdens farver
En skabelon (som du kan få fat i ved at trykke på linket og hente filen ned i et word dokument: Dyreskabelon)

Browniebund:
400g god mørk choklade
1 1/2 dl brun farin
1 dl sukker
1 dl kogende kaffe eller vand
200g smør
2 spsk kakao
6 æg
1 spsk vanillesukker

Mandelbund:
8 æg
65g rørsukker
1 tsk bagepulver
80g hvedemel
100g finthakkede mandler

Jordbærmousse:
400g jordbær
2 spsk sukker
2 tsk vanillesukker
2 dl yoghurt naturel
5 dl fløde
6 bl husblads

Passionsfrugtcreme:
2,5 dl friskpresset appelsinsaft, sigtet
90g sukker
5 dl fløde
Ca. 6 modne passionsfrugter
3 bl husblads

Frosting:
2 1/2 dl mælk
4 spsk hvedemel
200g sukker
240g smør
2 tsk vanillesukker

Derudover:
Lidt fondant, marcipan eller lignenede til bogstaver.
Pastafarver
Dejskrabere
Paletkniv
30 cm rund form
Plastickchartek eller konditorplast
Osv…  

Sådan gør du:

  1. Chokoladedyr: Lav dyrene som vist i videoen. Lav dem gerne et par uger før.
  2. Appelsinsirup til passionsfrugtcremen: Kom appelsinsaft og sukker i en gryde og lad det komme til kogepuktet.
  3. Lad massen koge ind til den bliver mørkere og reduceres til ca. halv mængde i ca. 20-30 min.
  4. Hæld siruppen i en kold skål og stil den på køl natten over. 
  5. Browniebund: Lav dejen efter opskriften her, men læg mærke til at jeg har reduceret den brune farin med 1/2 dl.  –> Opskriften her <–
  6. Bag den i en rund 30 cm form som er smurt godt….den skal have omkring 50-60 min ved 180 grader.
  7. Mandelbund: Del æggene i hvider og blommer og piske 6 af æggeblommerne sammen med rørsukkeret til en luftig æggesnaps. De to sidste æggeblommer skal ikke bruges.
  8. Pisk æggehviderne stive.
  9. Bland de tørre ingredienser og vend dem i æggesnapsen. 
  10. Vend æggehviderne forsigtigt i dejen lidt ad gangen så du bevarer luftigheden. Kom dejen i en smurt 30 cm form og bag bunden ved 200 grader i ca. 20 min til den er gennembagt.
  11. Jordbærmousse: Læg husbladsen i kold vand, et blad ad gangen.
  12. Kom jordbærrene i en gryde med vanille og sukker. Lad det komme til kogepunktet og kog bærrene ca. 5 min. 
  13. Her blendede jeg massen da jordbær er store i en mousse som denne. 
  14. Kom husblassen i massen og derefter yoghurten og lad den køle af til mindst 30-40 grader.
  15. Pisk imens fløden til let skum.
  16. vend forsigtigt jordbærmassen i flødeskummet over to omgange og stil moussen på køl.
  17. Passinonsfrugtcreme: Kom husbladsen i koldt vand.
  18. Skær dine passionsfrugter over på midten og skrab kornene ud med en teske -ned i en sigte. Det er nemmest kun at tage en eller to passionsfrugter ad gangen.
  19. Pres saften ud af passionsfrugtkødet gennem sigten med bagsiden af en ske.
  20. Du får nu en forholdsvis lille mængde saft, men den rækker langt! Husk at være tålmodig her da det jo er nogle dyre frugter.
  21. Pisk fløden til skum.
  22. Kom husblassen i en lille gryde sammen med passionsfrugtsaften og lad husblassen smelte. Du kan også gøre det over vandbad eller hvis du er meget forsigtig kan det gøres i mikroovnen. Den tager ganske kort tid om at smelte uanset hvilken metode du vælger!
  23. Vend nu forsigtigt først passions-/husbladsmassen i skummet og derefter appelsinsiruppen som nu gerne skulle være helt kold og tykkere. 
  24. Stil cremen på køl et øjeblik.
  25. Samling: Del mandelbunden i 2 og læg browniebunden på et fad eller evt. ned i din runde form hvis du ikke har en kagering, springformsring eller justerbar ring der passer i størrelsen. 
  26. Sæt nu en kagering ned over og placer konditorplast eller plastickchartek i indersiden af formen. 
  27. Fordel jordbærmoussen på browniebunden. Placer en mandelbund på moussen og fordel derefter passionsfrugtcremen på mandelbunden. Afslut med en mandelbund. 
  28. Stil kagen på køl natten over eller mindst 4 timer så den har tid til at sætte sig.
  29. Frosting: Bland mel og mælk i en gryde og lad det slå et par bobler under konstant piskning.
  30. Afkøl “jævningen” i en kold skål.
  31. Pisk smør, sukker og vanillesukker lyst og luftigt og tilsæt den afkølede “melcreme/jævning”.
  32. Pisk og pisk og pisk! Mindst 5 min, men gerne mere…..på et tidspunkt når du en fabelagtig koncistens hvis du er tålmodig nok 🙂 
  33. Dekoration af kagen: Fjern form og plastick fra kagen (vend evt. kagen ud på et fad hvis den er samlet i formen). 
  34. Farv lidt over halvdelen af frostingen grøn.
  35. Lav nu et “crumbcoat” som betyder et tyndt lag frosting over hele kagen for at lukke krummer og cremer inde. 
  36. Stil kagen på køl i 15-30 min.
  37. Dæk nu kagen med det endelige lag frosting som galttes fint ud med din paletkniv.
  38. Nu skal kagen dekoreres helt færdig…..der er selvfølgelig mange muligheder, men hvis du ønsker at se min dekorations-metode skal du bare tjekke videoen som er linket i toppen af dette indlæg! 

Så er din kage færdig, og du kan give dig selv et stort klap på skulderen.    Rigtig god fornøjelse -håber billeder og opskrift var til inspiration!    – Nikoline <3                                 

35 tanker om “Jungle/Safari Kage (Lagkage med browniebund, passionsfrugtcreme, mandelbunde og jordbærmousse)”

  1. Hej Nikoline. Tusind tak for megen inspiration. Jeg har besluttet at jeg vil kaste mig ud i selv at lave kagen til min søns barnedåb om 14 dage. Jeg har i den forbindelse kastet min kærlighed på denne opskrift og har nogle spørgsmål, som jeg håber du vil hjælpe med.
    1) da der er nok at se til på selve dåbsdagen, vil jeg gerne være så forberedt som muligt. Hvad tænker du om den ide at jeg laver jordbær moussen om torsdagen (evt også bundene), samler den om fredagen, smører frosting på om lørdagen og så putter det sidste pynt (kun meget lidt) på selve søndag. Hvordan lyder det?
    2) har du et forslag og opskrift på en anden creme end den med passionsfrugt?
    På forhånd tak.
    Mvh Pia Frederiksen

  2. Hej Pia.

    Det lyder rigtig spændende!

    1) Du kan godt gøre som du skriver, men hvis jeg var dig, ville jeg lægge kagen sammen samme dag som du laver cremer og bunde. Det kan du lige så godt og lagkager har altid godt af at stå og trække lidt. Men min rækkefølge plejer næsten at som du beskriver 😀

    2) Hmm…du kunne lave denne lækre chokolademousse tilsat ca. 3 bl. husblas.
    http://nikoline-bage-bloggen.blogspot.dk/2013/09/chokolademousse_9.html

    -Nikoline 😀

  3. Hejsa

    Jeg har tænkt mig at bage kagen, men bare i hav tema.
    Jeg har en springform på 25 cm kan jeg bruge den ?

  4. Hej Nikoline.
    Jeg har set din video på youtube på denne kage, og kunne VILDT godt tænke mig opskriften…
    Du sagde i videoen, at du måske ville linke den herinde, men jeg kan ikke finde den nogen steder:)
    Hilsen Ingrid

  5. Hej Nikoline 🙂 1000 tak for en god youtube kanal med masser af gode links:)

    Jeg skal springe ud i at lave en lagkage til min datters 2 års fødselsdag. Det er FØRSTE gange jeg skal lave en lavekage (som ikke "bare" er en god gammeldag lagkage med frugt, fløde og vanilliecreme) Jeg overvejer at lave en firkantet lagkage for at være sikker på at der er nok. Hertil lidt spørgsmål fra mig jeg håber du har tid til at svare på:

    1. Temaet bliver Teletubbies og har fundet skabelonerne jeg vil bruge til min smeltet hvide chokolade… Men jeg kunne egentlig også godt tænke mig at lave Teletubbies hus ovenpå lagkagen… Men hvad skal jeg lave det af? Må jo gerne have den der runde 3D effekt så tænker Marcipan bliver for tungt som en kugle men, kan man udhule marcipanen for at gøre den lettere uden at den falder sammen?

    2. Hvor lang tid har du brugt på din lagkage i timer, ca.?

    3. Holder fødselsdagen på en søndag .. tror du jeg ville kunne nå at lave det hele om lørdagen? (laver dog chokoladefigurerne om onsdagen og bager bundene om fredagen)

    4. Det er også første gange jeg skal lege med fondant og tænker at lave den der af Marshmallows … Hvad skal jeg være særligt opmærksom på med hensyn til farvningen (grøn) og i det hele taget (har ingen røremaskine)

  6. Hvis jeg nu fordobler jordbærmoussen 3 gange, skal der så 18 plader husblas i eller bliver det får meget?

  7. Hej, og tusind tak!

    1. Jeg er ikke så meget inde i Teletubbies, så er lidt usikker på hvordan sådan en kugle ser ud? Men hvis du har noget kugleformet og kommer rigeligt med maizena på og derefter et godt tykt lag marcipan eller fondant (ca. 0,7 cm) …så skulle det gerne holde hvis du ladder det tørre i en lille uges tid.

    2. Det tog langt tid at lave dekortionenerne af chokolade, så måske 10 timer sammenlagt 🙂

    3. Kagen skal helst stå på køl natten over inden den smøres op og overtrækkes, så den skal gerne være samlet fredag.

    4. Du skal sørge for at der ikke kommer for meget flormelis i -farven skal bare æltes godt ind i, husk at bruge pastafarve.

    Rigtig god fornøjelse -send mig gerne et billede 😀

    /Nikoline

  8. Hej nikoline

    Jeg skal lave kagen næste fredag skal jeg starte onsdag eller torsdag med at lave den ?

    Kan man isteden for pasta farver bruge frugt farve ? Hvor kan man købe pasta farve
    Hilsen sofie

  9. Hej Sofie.

    Jeg anbefaler at du starter med at lave dyrene i god tid og opbevarer dem i køleskabet. Selve kagen skal du starte med at lave torsdag hvis du har tid om fredagen til at smørre den op og dekorere den, ellers kan du starte onsdag og lave kagen helt færdig om torsdagen.

    Frugtfarver duer ikke i chokolade da de er for tynde desværre!
    Du kan købe pastafarver hos specialkøbmanden -tjek deres hjemmeside for at se om der ligger en butik nær dig -ellers kan du nok godt nå at bestille nogle farver over nettet (der er mange steder de fås på nettet) -men skynd dig at betille hvis du vælger det 😉 En tredje mulighed er at undersøge om der ligger en anden kagebutik nær dig, de har med garanti pastafarver.

    -Nikoline

  10. Hi
    Hvad gør jeg hvis jordbær moussen skiller sig (har nokk pisket fløden for meget .. øv ) Kann jeg piske senere når den har satt sig eller er den ødelagt ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *