Spring til indhold

Franske Macarons med vanillesmag

MACARONS…….YUMMY <3

Franske Macarons med vanillesmag-VIDEO

Ca. 30 stk

Du skal bruge:
75g mandelmel eller fint-blendede-smuttede-mandler.
105g flormelis
2 store æggehvider
50g sukker
1 tsk vanillesukker

Fyld:
2 spsk fløde
100g hakket hvid chokolade
1 tsk honning

Evt. farver

Sådan gør du:

  1. Fyld: Kom chokolade, fløde og honning i mikroovnen i 30 sek ad gangen til chokoladen er helt smeltet.
  2. Stilles på køl i mindst 2 timer -højst 2 døgn. 
  3. Kagerne: Pisk æggehviderne til bløde toppe og tilsæt sukkeret lidt af gangen til du har en fast, blank marengs-masse. 
  4. Sigt mandelblandingen i og fold forsigtigt med en spartel. Hvis du bruger farve skal de tørre ingredienser kun lige røres med! 
  5. Del dejen i de antal farver den skal farves i i nye skåle. Kom farverne i! 
  6. Fortsæt med at folde og “skære” massen til du får en fast, tyk og “elastisk” konsistens (så du kan lave lange pølser/tråde med dejen). Hellere for tyk end for tynd! 
  7. Hæld dejene i sprøjteposer med en rund 1 cm tyl eller et 1 cm hul i enden og tryk cirkler som er ca. 2,5-3 cm ud på en plade med bagepapir.
  8. Bank planden forsigtigt ned i bordet nogle gange, og lad dem stå ved stuetemperatur i 30-90 min.
  9. Når overfladen har sat sig er de klar. På regnfyldte dage kræver disse kager en god tålmodighed i op til 2 timers ventetid.
  10. Bag dem i en 160 grader forvarmet ovn i 15-20 min.
  11. Når kagerne er afkølede kan de samles to og to med en lille smule creme som evt. også er farvet. 

14 tanker om “Franske Macarons med vanillesmag”

  1. Hej Nikoline!. Jeg ville spørge om man kunne bruge et andet slags fyld, da jeg ikke er så vild med fløde!. Jeg håber du måske kan hjælpe mig, har søgt på nettet men har ikke fundet en opskrift på fyld uden fløde. Hilsen Yasmin.

  2. Du er mega god til at bage, dine opskrifter er for seje og vi elsker at afprøve dem! Hilsen et sødt søskendepar:)

  3. Min datter skal konfirmeres og vil gerne have macarons.
    Har du en idé om, hvor længe de kan holde sig og hvordan de skal opbevares, hvis det er muligt man kan lave dem i god tid?

    Mvh.

    1. Hej Tina.
      De kan godt laves et par dage før og så stilles på køl. De mister mere og mere sprødhed jo længere de står på køl, men er stadig lækre efter nogle dage.

      Mvh. Nikoline

  4. Hej Nikoline Tak for opskrift og video. vores makrondej bliver for tynd altid. prøver ellers at følge opskriften nøje. har du et bud på hvorfor. giver du kurser egentlig. mvh Katrine

    1. Hej Katrine.
      Tak for din kommentar. Hvor ærgerligt at det ikke er lykkes for jer med dejen. Mit bedste bud er, at I får vendt for meget rundt i den, så for meget af den luft, der er pisket ind i æggehviderne, forsvinder. Kan det være det?
      Jeg har tidligere holdt kurser for børn, men laver ikke længere kurser, desværre.
      Mvh. Nikoline

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *