Ca. 12 personer -én kage på Ø20 cm
Du skal bruge:
Mælkechokoladeganache:
3/4 dl fløde
10 g glukosesirup
125 g mælkechokolade
25 g smør
Brombærmousse:
1/2 liter fløde
300 g brombær
3 bl. husblas
1 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. citronsaft
Chokoladebund med hasselnødder:
4 æg
4 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. mel
1 ½ spsk. kakao
75 g malede hasselnødder
Hvid chokolademousse med Baileys’:
2,5 dl fløde
100 g smeltet hvid chokolade
1 æggeblomme
1/2 spsk. sukker
1/2 dl. varmt vand
1 bl. husblas
1 1/2 spsk. Baileys’
Brombærgelé:
225 g brombær
1 dl vand
4 bl. husblas
Saft af 1/2 citron
50 g sukker
Pynt:
Små lilla macarons m. mælkechokoladeganache
Hasselnøder (hakkede og hele vendt i guld)
Chokoladegrene (se fremgangsmåden i videoen)
Mælkechokoladeganache
Brombær
Pink kagestøv
Sådan gør du:
Mælkechokoladeganache:
- Bring fløde og glukosesirup i kog og hæld den over chokoladen og smørret.
- Lad det stå et minuts tid, inden det røres sammen til en ensartet ganache.
- Stil den på køl indtil den skal bruges.
Chokoladebund med hasselnødder:
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker meget lyst og luftigt.
- Bland de tørre ingredienser og vend dem i massen.
- Hæld dejen i en Ø20 cm form og bag bunden ved 180 grader i omkring 20 minutter til den er gennembagt.
Brombærmousse:
- Kog brombær, sukker, vaniljesukker og citronsaft i ca. 10-15 minutter til bærrene er kogt ud.
- Læg i mellemtiden husblassen i vand.
- Blend massen med en stavblender, tilsæt husblas og rør det ud.
- Passer massen gennem en si, så du får en lækker puré og lad den køle lidt af.
- Pisk fløden til skum og vend brombærpuréen i skummet til du har en ensartet mousse.
- Fordel mælkechokoladeganachen med en sprøjtepose, så den dækker lagkagebunden men efterlader ca. 2 cm fri langs hele kanten.
- Kom bunden i en form, der er foret med kageplast, (der er mindst 10 cm højt), langs kanterne og hæld brombærmoussen henover bunden og ganachen.
- Stil kagen i fryseren mens den hvide chokolademousse laves.
Hvid chokolademousse med Baileys’:
- Læg først husblassen i koldt vand, så den udblødes og smelt den derefter i det kogende vand.
- Pisk æggeblomme og sukker lyst og rør det i den smeltede hvide chokolade sammen med husblas-vandet, som tilsættes lidt ad gangen.
- Kom tilsidst Baileys’ i massen og lad den køle lidt af inden den vendes i fløden, som er pisket til meget blød skum.
- Moussen skulle gerne blive ret flydende, så den fordeler sig jævnt, når den hældes over brombærmoussen.
- Stil kagen på køl i mindst tre timer, til den har sat sig helt.
Brombærgelé:
- Kom alt undtagen husblas i en gryde, og kog det i ca. 5 minutter. Læg imens husblassen i koldt vand.
- Tilsæt den udblødte husblas, og rør den ud i massen.
- Sigt geléen, så det kun er saften, der kommer med, og lad den køle af til stuetemperatur.
- Hæld den nu forsigtigt hen over den kolde moussekage ved først at hælde den ned over en ske, som i videoen. Da bliver strålen knap så “hård”, hvilket mindsker riskoen for at mousseoverfladen ændrer sig.
- Lad geléen sætte sig i mindst en time inden kagen pakkes ud af formen og placeres på et fad.
- Pynt kagen som du ønsker.
kan man undlade æg ? 🙂
Hvis du mener i bunden, er svaret desværre nej.
Mvh. Nikoline
Hej Nikoline. Kan man lave brombær moussen ligesom jordbær og hindbær moussen?
Ja det kan du godt 🙂
Hej. Er denne opskrift til 1 kage? du laver jo 2 på videoen?
Ja den er nemlig til én kage, som jeg skriver i opskriften her 🙂
Hej, kan kagen muligvis fryses? 🤞
Ja det kan den! Jeg er dog lidt i tvivl om geléen kan. Tror den får krystaller i sig af det☺️