Spring til indhold

Brombærlagkage med gelé og Baileys

Brombærlagkage-video

Ca. 12 personer -én kage på Ø20 cm

Du skal bruge:

Mælkechokoladeganache:

3/4 dl fløde
10 g glukosesirup
125 g mælkechokolade
25 g smør

Brombærmousse:

1/2 liter fløde
300 g brombær
3 bl. husblas
1 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. citronsaft

Chokoladebund med hasselnødder:

4 æg 
4 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. mel
1 ½ spsk. kakao
75 g malede hasselnødder

Hvid chokolademousse med Baileys’:

2,5 dl fløde
100 g smeltet hvid chokolade
1 æggeblomme
1/2 spsk. sukker
1/2 dl. varmt vand
1 bl. husblas
1 1/2 spsk. Baileys’

Brombærgelé:

225 g brombær
1 dl vand 
4 bl. husblas
Saft af 1/2 citron
50 g sukker

Pynt:

Små lilla macarons m. mælkechokoladeganache 
Hasselnøder (hakkede og hele vendt i guld)
Chokoladegrene (se fremgangsmåden i videoen)
Mælkechokoladeganache 
Brombær
Pink kagestøv

Sådan gør du:

Mælkechokoladeganache:

  1. Bring fløde og glukosesirup i kog og hæld den over chokoladen og smørret.
  2. Lad det stå et minuts tid, inden det røres sammen til en ensartet ganache.
  3. Stil den på køl indtil den skal bruges.

Chokoladebund med hasselnødder:

  1. Pisk æg, sukker og vaniljesukker meget lyst og luftigt.
  2. Bland de tørre ingredienser og vend dem i massen.
  3. Hæld dejen i en Ø20 cm form og bag bunden ved 180 grader i omkring 20 minutter til den er gennembagt.

Brombærmousse:

  1. Kog brombær, sukker, vaniljesukker og citronsaft i ca. 10-15 minutter til bærrene er kogt ud.
  2. Læg i mellemtiden husblassen i vand.
  3. Blend massen med en stavblender, tilsæt husblas og rør det ud.
  4. Passer massen gennem en si, så du får en lækker puré og lad den køle lidt af.
  5. Pisk fløden til skum og vend brombærpuréen i skummet til du har en ensartet mousse.
  6. Fordel mælkechokoladeganachen med en sprøjtepose, så den dækker lagkagebunden men efterlader ca. 2 cm fri langs hele kanten.
  7. Kom bunden i en form, der er foret med kageplast, (der er mindst 10 cm højt), langs kanterne og hæld brombærmoussen henover bunden og ganachen.
  8. Stil kagen i fryseren mens den hvide chokolademousse laves.

Hvid chokolademousse med Baileys’:

  1. Læg først husblassen i koldt vand, så den udblødes og smelt den derefter i det kogende vand.
  2. Pisk æggeblomme og sukker lyst og rør det i den smeltede hvide chokolade sammen med husblas-vandet, som tilsættes lidt ad gangen.
  3. Kom tilsidst Baileys’ i massen og lad den køle lidt af inden den vendes i fløden, som er pisket til meget blød skum.
  4. Moussen skulle gerne blive ret flydende, så den fordeler sig jævnt, når den hældes over brombærmoussen.
  5. Stil kagen på køl i mindst tre timer, til den har sat sig helt.

Brombærgelé:

  1. Kom alt undtagen husblas i en gryde, og kog det i ca. 5 minutter. Læg imens husblassen i koldt vand.
  2. Tilsæt den udblødte husblas, og rør den ud i massen.
  3. Sigt geléen, så det kun er saften, der kommer med, og lad den køle af til stuetemperatur.
  4. Hæld den nu forsigtigt hen over den kolde moussekage ved først at hælde den ned over en ske, som i videoen. Da bliver strålen knap så “hård”, hvilket mindsker riskoen for at mousseoverfladen ændrer sig.
  5. Lad geléen sætte sig i mindst en time inden kagen pakkes ud af formen og placeres på et fad.
  6. Pynt kagen som du ønsker.

6 tanker om “Brombærlagkage med gelé og Baileys”

Skriv et svar til Lise-Lotte Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *