Fantastisk med en kombination af lakrids og chokolade -som en bid af himlen!
24 stk.
Du skal bruge:
Ganache:
400g mørk chokolade
4,5 dl fløde
1,5 spsk honning
2 spsk lakridspulver
40g blødt smør
Kagerne:
200g smeltet smør eller magarine
2 dl hvedemel
2 dl kakao
4 spsk lakridspulver
2 tsk bagepulver
6 æg
4 dl sukker
2 dl mælk
Pynt:
En lille pose lakridskonfekt
Sådan gør du:
- Bland alle ingredienserne til ganachen undtagen smørret, og smelt det forsigtigt sammen i mikroovnen eller over vandbad under omrørin.
- Tilsæt smørret og sæt ganachen i køleskabet i 6-24 timer.
- Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
- Bland de tørre ingredienser og si halvdelen ned i æggesnapsen. Tilsæt mælk, derefter resten af de tørre ingredienser og slut med fedtstoffet.
- Fordel dejen over 24 muffinsforme og bag dem ved 175 grader i ca. 20 min.
- Rør eller pisk evt. ganachen i 5-10 sekundter så den sætter sig en smule. Fordel den på de afkølede cupcakes og dekorer med lakridskonfekt.
Enjoy! 🙂
Behøver man honning i frostingen?
De er vildt lækre de her kager – jeg har fundet de sødeste forme som jeg bruger … http://noget-til.dk/produkt/cupcake-forme/ – tak for et lækker opskrift
Vil det gøre den store forskel at nøjes med 4 æg?;-)