En traditionel sønderjysk småkage. En af mine absolutte favoritter!
En god portion (til et par kagedåser)
Du skal bruge:
375 g blødt svinefedt
125 g blødt smør
500 g sukker
1 kg mel
1 tsk hjorttaksalt
1 vaniljestang
Evt. kakao efter behov
Sådan gør du:
- Skrab kornene ud af vaniljesangen. Fordel dem i lidt af sukkeret og bland alle de tørre ingredienser i en røremaskine.
- Tilsæt fedtstoffet og rør til dejen samler sig og bliver meget blød. Det tager ca. 15 min. (Se eventuelt videoen for at få et indtryk af konsistensen.
- Del dejen i to og rør kakao i den ene del hvis du ønsker choko-fedtkager.
- Rul pølser af dejen og del den i stykker (ca. en blanding af en meget stor hasselnød og en meget lille bordfodbold :P)
- Tril klumperne til kugler og pres en tommelfinger i hver kugle. Den trykkede side vendes nedad mod bagepapiret og kagerne bages ved 165 garder i 25 min.
- Kagerne opbevares i en kagedåse med bagepapir mellem lagene.
Hej nikoline jeg elsker dine kager jeg har lavede dem i gør de var så gode de smagt gode