Spring til indhold

Medaljer med blåbær

Ca. 13 medaljer

Bunde:
1 portion mørdej

Blåbærsylt:
200 g blåbær
100 g sukker
Saft og skal af 1 lime

Kagecreme:
2 1/2 dl mælk (gerne sødmælk)
40 g sukker
20 g majsstivelse
2 æggeblommer
1 vanillestang eller 2 tsk. vaniljesukker

Til samling:
1/2 liter fløde
Flormelis og vand til glasur
Evt. lilla frugtfarve
Friske blåbær

Sådan gør du: 

  1. Lav mørdejen efter opskriften og rul den ud til en tykkelse på 2-3 mm på et meldrysset bord.
  2. Stik bundene til medaljerne ud med en rund udstikker (glat eller bølget) på ca. 8,5 cm i diameteren og læg dem på nogle plader med bagepapir. Brug en gaffel, kødnål eller strikkepind til at stikke 7-8 huller i bundende for at forhindre bobler og bag dem ved 180°C i ca. 10 minutter til de er gyldenbrune.
  3. Lav blåbærsylt ved at blande ingredienserne i en gryde. Bring det til kogepunktet og lad det koge i ca. 10 minutter. Mos eller blend evt. bærrene lidt, hvis du foretrækker en mere ensartet sylt og en lidt tykkere konsistens.
  4. Kom sylten i en beholder og stil den på køl i mindst to timer, men gerne til næste dag. 
  5. Lav cremen ved at skrabe kornene ud af vaniljestangen og mase dem i lidt af sukkeret.
  6. Pisk nu vaniljesukker, resten af sukkeret, majsstivelse og æggeblommerne sammen i en gryde. Tilsæt mælken lidt ad gangen og sæt gryden på middelvarme. 
  7. Pisk i gryden til den begynder at koge og lad den koge i ca. 1 minut. Hæld derefter cremen i en skål og læg plastikfilm helt ned på cremen. Stil den på køl i mindst to timer eller til dagen efter. 
  8. Pisk fløden stiv, men ikke grynet. Kom den i en sprøjtepose med en lille stjernetyl.
  9. Bland en tyk glasur af flormelis, lidt vand (evt. kogende) og lilla frugtfarve eller lidt væske fra blåbærsylten til at give farve. 
  10. Udvælg halvdelen af mørdejsbundene og fordel et tyndt lag glasur i en cirkel på dem. Pynt med blåbær og evt. andet pynt mens glasuren er våd eller lad den størkne og dekorér til allersidst med en flødeskumsrosette og pynt. 
  11. Rør den kolde kagecreme godt sammen.
  12. Sprøjt flødeskum i tre lag ovenpå hinanden i en ring ca. 0,5 cm fra kanten på de resterende bunde. Læg en klat kagecreme i midten med en ske og top med en teskefuld blåbærsylt inden lågene lægges på.
  13. Stil kagerne på køl indtil servering (samme dag) og nyd de lækre kager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *