Små bidder af himmelen 🙂
16 stk.
Du skal bruge:
10 digestive kiks
80 g smeltet smør
2 æggeblommer
1 dl kondenseret mælk
1 spsk. lakridspulver
Evt. ¼ tsk. stødt ingefær
- Knus kiksenen helt fint i en plastikpose med en kagerulle eller lignende. Husk at posen ikke skal være helt lukket, da den ellers vil springe.
- Kom det smeltede smør i posen og hold for åbningen mens du ryster og masserer posen godt så smørret fordeles.
- Fordel kiksesmulderet i 16 af hullerne i en minimuffinsplade. Husk at smøre pladen med lidt olie hvis den ikke har en slip-let overflade.
- Pres smulderet sammen langs bunden og kanterne af hullerne så der dannes en lille skal. Sørg for at presse det så tæt sammen som muligt.
- Bag bundende i ovnen ved 200˚C i ca. 5 minutter indtil de er let gyldne i kanten.
- Rør imens æggeblommer, kondenseret mælk, lakridspulver og ingefær sammen.
- Pres forsigtigt med en teske når bundende kommer ud af ovnen, så hullet i midten bliver markeret.
- Fordel fyldet i bundende. Lad være med at fylde dem helt til randen.
- Skru ovnen ned til 180˚C og bag kagerne i ca. 8-10 minutter.
- Lad dem køle af på køkkenbordet og sæt dem derefter i køleskabet i 30 minutter inden de løsnes forsigtigt fra formen med en lille kniv.
- Så er de klar til servering.
Hmm, denne har jeg lyst til å prøve.