Spring til indhold

Brombærcheesecake

Man klager ikke når kagen både smager skønt og er nem og hurtig at lave vel?

Brombærcheesecake-video

Ca. 8-10 personer

Du skal bruge:

Bund:

75 g smør
200 g digestivekiks
40 g sukker

Fyld:

200 g flødeost
4 dl yoghurt naturel
4 spsk. flormelis
Fintrevet skal fra en usprøjtet citron
4 blade husblas

Brombærgelé:

3 bl. husblas
225 g brombær
2 spsk. sukker
½ dl vand

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret. Smuldr kiksene, og rør dem sammen med sukker og smør.
  2. Pres blandingen helt kompakt sammen i bunden af en springform på ca. 20 cm.
  3. Rør flødeost, flormelis og citronskal sammen til det er ensartet og tilsæt yoghurt.
  4. Vrid husblassen fri for vand og smelt den med lidt af ostemassen kort i mikroovnen eller i en lille gryde. Det tager ganske kort tid. Rør det i massen mens du pisker, så der ikke dannes klumper ved chokket.
  5. Fordel blandingen over kiksebunden og stil kagen på køl i 1-2 timer.
  6. Udblød husblassen til geléen i koldt vand og kom bærrene med sukker og vand i en gryde og lad det koge et par minutter. Tilsæt husblassen, lad det smelte og lad det køle af til stuetemperatur.
  7. Hæld nu brombærgeléen over kagen og stil den koldt i et par timer eller til dagen efter. 
  8. Befri kagen fra formen ved at køre en paletkniv rundt langs kanten og løsne kanten herefter. Server og nyd. 

5 tanker om “Brombærcheesecake”

  1. Pingback: Brombær Cheesecake | Den Søde Tand - Foodche

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *