Nam nam! Tro mig når jeg siger at I vil elske disse lækre franske kager. Jeg er virkelig glad for min fortolkning af kagerne her:)
Ca. 20 stk
Du skal bruge:
Chokoladecreme:
2 1/2 dl mælk (gerne sødmælk)
40 g sukker
20 g maizena
2 æggeblommer
1/2 vanillestang
125g mørk chokolade, hakket
3/4 – 1 dl fløde pisket til let flødeskum
Vandbakkelser:
1 dl vand
50g mel
50g smør
1-2 æg
1/2 tsk sukker
ca. 1/3 tsk bagepulver
+ 50g mørk chokolade til pynt
Sådan gør du:
- Cremen: skrab kornene ud af vanillestangen og fordel dem i lidt af sukkeret. Kom vanillekorn + -stang op til mælken.
- Pisk æggeblommer, maizena og sukker sammen med et par spiseskefulde af mælken.
- Sæt gryden med mælk over og få et opkog hvorefter æggemassen tilsættes under konstant piskning.
- Pisk i cremen til den er tyknet (den må gerne slå en bobbel), og kom den i en skål.
- Rør chokoladen ud i cremen og sæt den på køl natten over eller mindst 2-3 timer.
- Vandbakkelser: Giv smør og vand et opkog i en gryde og rør derefter mel, sukker og bagepulver ud i.
- Når dejen slipper bunden af gryden skal den lige gennemvarmes i yderligere 1-2 min inden den afkøles til ca. 30 grader eller stuetemperatur.
- Tilsæt sammenpisket æg lidt ad gangen til massen er lind -altså ikke for tynd, men glat og tyktflydende. Jeg tilsætter ofte næsten det hele.
- Kom massen i en sprøjtepose med en glat tyl eller en solid frysepose med et 1 cm hul i hjørnet.
- Sprøjt dejen ud som i videoen. Stænger på omkring 8 cm i længden. Bag dem i ovnen ved 200 grader. De skal have ca. 15-18 min, men meget vigtigt: åben ikke ovnen før der er gået mindst 14 min.
- De bagte vandbakkelser afkøles og skæres midt over.
- Chokoladecremen røres godt sammen igen og flødeskummet vendes i.
- Kom cremen i en sprøjtepose med en lille stjernetyl i enden og fordel den over éclairsbundene i en zikzak bevægelse.
- Kom toppene forsigtigt få cremen og afslut med smeltet chokolade. Du kan lave striber som her eller dyppe vandbakkelserne i smeltet chokolade inden de halveres.
Rigtig god fornøjelse og bon appetit!
hej Nikoline <3 mmhhh de ser lækre ud <3 <3 <3 men jeg kom til at tænke på om remoncen og cremen smælter sammen eller om det bliver som t forskellige? ps. vil du like min venindes side på facebook som hedder Anne og Isak ? og måske nævne den i en video ? <3
Hej, er denne kommentar ment til mine fastelavnsboller? 😀
I fastelavnsbollerne smelter remocen og cremen holder sin form. Jeg vil gerne lige se den, men giver desværre ikke shoutouts.
-Nikoline<3
Kan man godt bruge vanillesukker i stedet for en vanillestang?
– elsker dine videoer!<3
Vaniljesukker istedet for stang???❤️
Det kan du sagtens -ca. 1,5 tsk 😀