Spring til indhold

Millionaire’s Shortbread

Disse barer hedder officielt Millionaire’s shortbread. De består af blot 7 ingredienser og indeholder en kiksebund, et karamellag og en sprød bitter chokolade på toppen. Pas på, da de kan være lettere afhængighedsdannende.

16 barer i en kvadratisk form på 20×20 cm

Du skal bruge:

Bund
150 g koldt smør
75 g sukker
200g mel

Karamel
1 dåse kondenseret mælk
60 g smør
60 g brun farin 

Topping
125 g mørk chokolade (gerne 70%) 

Sådan gør du:

  1. Bland smør, sukker og mel i en skål eller i en foodprocessor. Bend til massen er ensartet eller fordel smørret i massen med hænderne, til det er fordelt i tørstoffet. 
  2. Pres den smuldrende masse jævnt ud i en firkantet form med bagepapir i. 
  3. Bag bunden ved 180 grader (almindelig ovn) i ca. 30 minutter til den har en lys gylden farve. 
  4. Lad bunden køle af. 
  5. Kom kondenseret mælk, smør og brun farin i en gryde, og bring massen til kogepunktet. 
  6. Lad det koge under omrøring i 15 minutter til massen får en dyb karamelfarve og bliver godt tyk. Den kommer til at virke lidt grynet, men det er meningen.
  7. Fordel den varme karamel over den nedkølede bund, mens den fortsat er i formen. 
  8. Kom kagen i køleskabet i mindst to timer til den har sat sig. 
  9. Temperer chokoladen ved at smelte en halvdel og finthakke den anden halvdel. Bland nu den smeltede chokolade i den usmeltede del lidt efter lidt imens der røres. Vær tålmodig og stop tilførslen af den varme chokolade så snart den usmeltede del er helt smeltet. Løber du tør for smeltet chokolade inden dette opnås, kan du tage lidt af massen med usmeltet eller halvt smeltet chokolade fra og varme det op, således at det kan bruges til at smelte den usmeltede/halvtsmeltede del. Alternativt kan du se denne video: Chokoladetemperering
  10. Hæld den tempererede chokolade over den kolde kage og skær kagen i firkanter, inden chokoladen har sat sig helt. Når chokoladen at sætte sig, kan du skære kagen i firkanter ved at varme din kniv op i varmt vand og tøre den af inden hvert snit. 
  11. Opbevar gerne kagen på køl, men tag den ud 20-30 min. inden servering.

Rigtig god fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *