Disse svenskinspirerede herligheder minder meget om kanelsnegle i smag, men faconen er helt sin egen. Jeg tilsætter lidt mandler i opskriften -man kunne også komme hakkede nødder, marcipanstykker, rosiner eller andet lækkert i. De kan godt fryses og lunes inden servering.
Kanelsnurrer-video
16 stk.
Du skal bruge:
2 dl lun mælk
50 g gær
100 g blødt smør eller margarine
2 æg
1 tsk kardemomme
2 spsk sukker
½ tsk salt
ca. 500 g hvedemel
Remonce:
120 g blødt smør
120 g brun farin
2-3 spsk kanel (alt efter hvor meget man elsker kanel)
50 g finthakkede mandler
+ æg til pensling og lidt mandler og perlesukker til drys
Sådan gør du:
- Opløs gæren i mælken og tilsæt æg, sukker, salt, smør og kardemomme.
- Tilsæt nu hvedemel til du har en dej som ikke hænger fast i siderne på skålen, men stadig er blød og smidig.
- Ælt dejen godt igennem: 3-4 min på maskine, 7-8 min med hænderne.
- Lad dejen hæve 30 min.
- Remonce: Bland smør, sukker og kanel med en gaffel til det er ensartet.
- Rul nu den hævede dej ud til en rektangel, men uden at ælte den igennem igen. Den skal være så stor som det er muligt (se video).
- Smør remoncen ud på dejen, drys mandlerne ovenpå og fold 1/3 ind over midten og den næste 1/3 ind over igen, så du har tre lag dej.
- Skær omkring 16 lange stykker ud af dette.
- Skær et snit i hvert stykke dej, så det får to “ben” og twist de to omkring hinanden. Bind dejstykket sammen til en knude og lad kanelsnurrerne hæve på en blade med bagepapir i ca. 30 min. igen.
- Pensel dem med sammenpisket æg, drys med mandler og perlesukker og bag dem ved 210 grader i ca. 15 min eller til de er gyldenbrune.
- Serveres varme og evt. med glasur (i stedet for perlesukker).