Super lækre, nemme og luftige kanelsnegle. De kan bruges med det samme eller de kan kommes i fryseren i op til 4 uger.
Ca. 20 stk.
Du skal bruge:
2 dl lun mælk
50g gær
100g blødt smør eller margarine
2 æg
½-1 tsk kardemomme
2 spsk sukker
½ tsk salt
ca. 500g hvedemel
Remonce:
150g blødt smør eller margarine
100-150g sukker
2-4 spsk kanel (alt efter hvor meget man elsker kanel)
Sådan gør du:
- Opløs gæren i mælken og tilsæt æg, sukker, salt og kardemomme.
- Tilsæt hvedemel til du har en tyk, men stadig meget klistret konsistens.
- Tilsæt smørret/margarinen og rør til fedtstoffet ligger i mellem-små klumper.
- Tilsæt nu hvedemel til du har en dej som ikke hænger fast i siderne på skålen men stadig er blød og smidig.
- Ælt dejen godt igennem: 3-4 min på maskine, 7-8 min med hænderne.
- Lad dejen hæve 30 min.
- Remonce: Blødgør smørret med en gaffel eller el-pisker. Tilsæt sukker og kanel og bland godt.
- Rul nu den hævede dej ud til en rektangel, men uden at ælte den igennem igen! Den skal være omkring 25×80 cm.
- Smør remoncen ud på dejen med en ske/dejskraber/spartel eller hvad du nu lige har.
- Rul dejen sammen (hvis ikke du ved hvordan så se evt. min video).
- Skær rullen i stykker på ca. 2 cm og læg dem på en plade.
- Tag enden af hver snegel og læg den under selve sneglen. Tryk evt. sneglene lidt flade, og lad dem hæve 30 min igen.
- Bag dem ved 225 grader i ca. 10 min eller til de er godt gyldenbrune.
- Serveres varme og evt. med glasur.
Rigtig god fornøjelse med dem og god appetit 😉
Mmm… de er bare gode tak for opskriften
Jeg vil sige mine mislykkes lidt med udseendet når man ser dine, men de er vildt gode (:
Skal lige til at lave dem sammen med min bedste veninde!:P Vi krydser fingere for at de bliver gode;)
har lige lavet dine kanelsnegle hindbærssnitter og marengskys de er fantastiske 😀
Synes der mangler glasur 😛
Du skal bare være velkommen til at komme glasur på, det gør jeg også altid 🙂
Nom nom nom
Du er god til at lave kager/lagkager
Mine blev rigtig flotte❤️
de smager rigtig gode 🙂
Jeg har lige lavet kanelsneglene som vist i din opskrift på YouTube. De smagte fantastisk og vil gerne anbefale andre også at lave disse simple lækre snegle.
Tak for en god opskrift og video