Denne kage er en trofast del af mit fødselsdagskagebord, og en sand vinder i jordbærsæsonen, og så er den oven i købet nem at lave.
Ca. 10 personer
Du skal bruge:
Bund:
300g sukker
4 store æg
300g finthakkede hasselnødder
75g mel
100-150g mørk smeltet chokolade
Creme:
Ca. 2,5 dl kagecreme (pulver pisket med mælk eller hjemmelavet)
2,5 dl fløde
Andet:
1 bakke friske jordbær (ca. 500g)
Ca. 1/2 glas ribsgelé
Sådan gør du:
- Pisk æg og sukke lyst og luftigt.
- Bland mel og nødder og vend det i dejen.
- Hæld dejen i et smurt fad (ca. 30 cm i diameter) eller to smurte fade (ca. 20 cm i diameteren) og bag bunden ved 200 garder i ca. 15-20 min.
- Fordel den smeltede chokolade over bunden og lad det størkne helt (evt. på køl).
- Pisk fløden til skum og vend kagecremen i.
- Fordel cremen over bunden og arrager halve jordbær med den skårne side nedad ovenpå cremen.
- Opvarm forsigtigt ribsgeléen i en gryde ved svag varme eller i mikroovnen så den bliver tyndere.
- Fordel geléen over jordbærrene så den dækker cremen.
- Sæt kagen på køl natten over og server 🙂