De er bare lækre! Med en meget god og naturlig jordbærsmag
25 stk.
Du skal bruge:
75g mandler
115g flormelis
2 store æggehvider
50g sukker
rød frugtfarve
Fyld:
55g smør
115g flormelis
½tsk vanillesukker eller ekstrakt
ca. 5 jordbær eller hvor mange du har lyst til, finthakkede
Sådan gør du:
- Blend mandler og flormelis sammen i en blender så det bliver meget fint, og sigt det igennem en si ned i en skål.
- Pisk æggehviderne til bløde toppe og tilsæt sukkeret lidt af gangen til du har en fast, blank marengs-masse.
- Pisk farven i så dejen bliver pink.
- Fold mandelblandingen i med en spartel, en tredjedel af gangen.
- Fortsæt med at folde og “skære” massen til du får en fast, tyk og “elastisk” konsistens (så du kan lave lange pølser/tråde med dejen).
- Hæld dejen i en sprøjtepose med en rund 1cm. tyl og tryk ca. 50 cirkler ud på et par bageplader.
- Bank planden forsigtigt ned i bordet nogle gange, og lad dem stå ved stuetemperatur i 30 min.
- Bag dem i en 160 grader forvarmet ovn i 15-20 min.
Fyld og samling:
- Pisk smørret lyst sammen med vanillen, og tilsæt flormelis.
- Tilsæt finthakkede jordbær, og læg lidt fyld mellem to ca. ligestore bunde.
- Drys med flormelis og server. (Kagrene kan godt samles dagen før).
De ser godt nok lækre ud. Dem må jeg helt klart få afprøvet.
Tjek gerne min blog ud.
http://gottalovewhoyouare.blogspot.com/
De smager også super godt!:-) det også en super fin blog du har…jeg har også den der bog men popcakes, cupcakes og et eller andet andet hehe…var gullerodskagerne gode?:-)
Hilsen Nikoline.
Der var godt nok mange også der var i den sætning:D
kan man godt lave dem uden mandler i??
elsker dine kager og cupcakes og følger dig inde på youtube:-)
Man kan desværre ikke lave dem uden mandler nej, mandler er en af de ting som bare skal i franske makroner! Tak fordi du følger mig…det er fedt! 😉
-Nikoline
Skal de stå midt i ovnen, øverst eller nederst?
Jeg plejer at stille dem midt i ovnen 😉
Er det varmluftsovn?
Nej det er bare en almindelig ovn 🙂