Fantastiske hjemmelavede hveder…..de bliver som luft og er bedre end bagerens efter min mening.
16 stk.
Du skal bruge:
50g smør
3 dl mælk
1 tsk salt
1 tsk st. kardemomme (jeg bruger kardemomme kapsler som er ristede på en tør pande og derefter knust til pulver)
1 spsk rørsukker
50g gær
1 æggehvide (blommen bruges til pensling med 2-3 spsk vand)
50g kartoffelmel
ca. 500g hvedemel
Sådan gør du:
- Smelt smørret og tilsæt salt, sukker, kardemomme og mælk og varm det op til blandingen er lillefingervarm. Opløs gæren heri.
- Rør kartoffelmel, halvdelen af hvedemelet og æggehviden i, og rør godt indtil at blandingen har en ensartet konsistens.
- Så kan du begynde at ælte resten af melet i lidt af gangen indtil at dejen har en stadig lidt klistret men mere fast konsistens. Du kan evt. se på min video hvad jeg mener.
- Lad den hæve en time.
- Form dejen til 16 boller og læg dem tæt op ad hindanden i et ildfast fad. Lad hvederne hæve ½ time.
- Bag dem derefter ved 200 grader ca. 20 min nederst i ovnen (de skal være så lyse så muligt, men selvfølgelig gennembagt. 20 min. passede perfekt for mig)
- Flæk dem og rist dem sprøde på brødristeren eller i ovnen ved 250 grader.
Server dem….og nyd dem;)