Vi kender vist allesammen de der typer, der bare elsker honningkagehjerter. Nu kan de selv lave dem, eller du kan overraske dem med et flot pyntet honningkagehjerte.
Ca. 16 stk.
Du skal bruge:
Dag 1:
Ca. 225 g honning
5 g gær
Ca. 225 g mel
Dag 2:
1 æggeblomme
½ tsk. stødte nelliker
½ tsk. kardemomme
1 tsk. kanel
1 tsk. hjortetaksalt
1 tsk. potaske rørt ud i et par dråber vand
Ca. 300 g chokolade
½ – 1 ½ dl smagsneutral olie
Evt. farvet hvid chokolade eller mælkechokolade til dekoration.
Sådan gør du:
Dag 1:
- Varm honningen op til den når kogepunktet.
- Lad den køle ned til en lun stuetemperatur og opløs gæren deri.
- Rør til sidst melet i og lad den stå med låg over på køkkenbordet til dagen efter.
Dag 2:
- Tilsæt nu resten af ingredienserne og ælt dejen rigtig godt igennem. Kagerne kan herefter bages med det samme eller dejen kan ligge i køleskabet et par dage mere.
Ved bagning:
- Rul dejen ud på et meldrysset bord til 1 cm tykkelse og skær hjerter ud efter en skabelon eller brug en udstikker. De skal helst være lidt små og med en dyb nedskæring i midten, da kagerne hæver rigtig meget i ovnen.
- Læg dem med god afstand på et stykke bagepapir og bag dem ved 200 grader i nogle få minutter –ca. 5 min.
Pynt:
- Når kagerne er afkølede kan du smelte chokolade forsigtigt. Jeg foretrækker at tempereret den, så jeg er sikker på, at den ikke bliver for varm.
- Tilsæt herefter smagsneutral olie indtil chokoladen er godt flydende.
- Placer kagerne på en rist med noget under til at gribe den overskydende chokolade.
- Overhæld hver kage med chokolade og lad det størkne. Min erfaring siger, at resultatet bliver pænest, hvis man undgår at sætte kagerne på køl.
- Herefter kan du dekorere kagerne som du vil. Lad dig endelig inspirere af videoen.