Spring til indhold

Havregrynspandekager

Jeg elsker at have god tid om morgenen. Det resulterer ofte i at jeg laver belgiske vafler, pandekager, arme riddere eller andet. Desværre er overnævnte ikke så sunde i længden. Jeg vil da heller ikke komme og påstå, at denne opskrift på havregrynspandekager er sund, men jeg spiser den med god samvittighed, da den er knap så usund som vafler, pandekager og arme riddere, der er badet i sukker. Den sirup, jeg spiser til, er daddelsirup, som består af 100% dadler.

Havregrynspandekager-video

Alle målene er opgivet i ca. mål, da jeg altid bare laver opskriften på gefyle.

4 stk. -til en person

Du skal bruge:

1,5 dl finvalsede havregryn
3/4 dl hvedemel
1/2 tsk. vaniljesukker
1 spsk. lucuma pulver
3/4 tsk. bagepulver
Evt. et nip salt
1 æg
1 – 1,5 dl mælk
1 stor spsk. kokosolie

Sådan gør du:

  1. Smelt kokosolien på en pande.
  2. Bland alle ingredienserne og pisk til sidst kokosolien i dejen.
  3. Lad den stå 2-3 minutter inden du bager pandekager af dejen, så havregrynene kan nå at suge noget af væsken.
  4. Bag så pandekagerne på en varm pande. De skal have 2-3 minutter på hver side.

2 tanker om “Havregrynspandekager”

    1. Jeg købte det i netto på spot, men tror man skal finde en specialforretning for at få det. Alternativt kan man bruge lidt stevia (pulver/plante) eller almindelig sukker 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *