Fyldte chokolader-video
Ca. 30 stk.
Du skal bruge:
Ca. 250g mørk chokolade til skallerne (jeg bruge 56% kakao)
1 1/2 dl fløde
175g sukker
3/4 tsk havsalt
Sådan gør du:
- Smelt sukkeret ved middel-jævn varme i en gryde.
- Når sukkeret er helt smeltet og godt gyldentbrunt skal fløden hældes i. Den kan evt. opvarmes lidt i mikroovnen inden.
- Rør jævnligt indtil sukkeret og fløden har dannet en homogen masse, og tilsæt derefter havsaltet.
- Sæt fyldet på køl til brug.
- Lav resten af opskriften som vist i videoen.
Jeg håber at I vil nyde denne lækre opskrift!
Lav en othello lagkage
Hvilken chokolade bruger du? Altså hvilket mærke. 🙂
Jeg bruger oftest Carletti, men Magasin, Valrhona osv. er helt klart at foretrække 😀
Det ser så lækkert ud – tak for deling;-)
Kan man bruge karamel af kondenseret mælk i stedet – eller er det for svært at røre salt ud i det? Når jeg laver rigtig karamel ved at koge sukker og fløde bliver det stenhårdt – har prøvet flere gnage nu;-( Har du nogle gode tips til at undgåe det?
Du kan godt bruge karamel af kondenseret mælk -intet problem. Hmm..Det handler om temperaturen -hvor længe man koger karamellen.
Kh. Nikoline
jeg har tit efter karamellen blev sten hård gjort den blød i mikroovnen og tilsættet mere fløden det hjælper!