Denne chokolademousse er nem, lækker og elegant. Min go-to opskrift for chokolademousse.
Dessert til 6-8
Det skal du bruge:
200 g mørk chokolade (ca. 50% kakao)
1 dl kold, stærk kaffe
2 pasteuriserede æggeblommer
½ liter piskefløde
Evt. Hvid- og Mørk chokolade til pynt. (Du kan også bruge bær)
- Del chokoladen i mindre stykker og smelt dem i en skål i vandbad.
- Tag skålen op, og pisk kaffe og æggeblommer i chokoladen.
- Pisk fløden stiv og vend chokolademassen forsigtigt i når denne er kold.
- Hæld moussen i portionsglas og stil dem koldt 4-24 timer.
- Se videoen hvis du vil lære at lave dekorationen på billedet.
God fornøjelse 😀
Hvor ser dine opskrifter lækker ud. 🙂 tak for dejlig inspirration.
Skal æggeblommerne piskes inden ?;)
Nej det skal de ikke, man rør dem faktisk bare i…se evt. videoen 🙂
-Nikoline 😉
Til pynt på dine chocolade mousse hvor meget hvid og mørk chocolade bruger du.
-Sarah
Kan man bytte Kaffen ud med Mælk?
Nej desværre, men du kunne jo lave en svag kaffe i stedet 😀
Hvordan Kan Du Være Så God Til At Lave Kager 😛
din vidoe er så fed jeg elsker den jeg vil prøve og lave den
fra Sara
Hej Nikoline! 🙂
Hvor lang tid inden den skal serveres, kan man lave chokolademoussen? Altså, kan man lave den et par dage før den skal serveres? Eller skal det være samme dag? 🙂
Knus fra Nanna 🙂
Hej 😀
Hmm, jeg vil sige helst bare dagen før. 30 timer må være max.
Hav en dejlig eftermiddag
/Nikoline 😉
hej Nickoline hvor mange timer skal den være i køleskabet bare en til den er chokolademousse agtigt
Lige som jeg skriver i opskriften 🙂 4-24 timer
Kan man bytte kaffen ud med vand eller mælk??
kan den bruges i kager også? 🙂
Ja det kan den, men så vil jeg tilsætte ca. 3 blade husblas til portionen:)
Du kan bruge varmt vand 🙂
Skal man bruge pasteuriserede æggeblommer eller kan man bare bruge normale æggeblommer
Det vuderer du selv alt efter hvor skeptisk du er overfor salmunella 😉
Det er op til dig
Kan man smelte chokoladen i mikroovnen ? (Til moussen)
Ja hvis du forsigtig varmer den op og rører i den ca. hvert halve minut 🙂
lækkert
Meget lækket
Kan man godt,lade være med at sætte den på køl natten over? Svar hurtigst muligt
– Camilla
Skal der være husblas i
Skal det være pasturisirede æggeblommer
Der er ikke husblas i denne opskrift 🙂
Du kan også bare bruge almindelige æggeblommer, men det er jo op til dig om du mener at æggene er gode og ikke syge 🙂
kan man bruge mælkechokolade? 🙂
Det kan du sagtens, men for at konsisensen bliver fast nok ville jeg bruge 250g i stedet 😀
Kan man bruge kakao i stedet for kaffe
Du kan undlade at komme kaffe i, eller måske bare tilsætte en lille smule for at fremhæve chokoladesmagen 🙂
Er der noget du kan gøre hvis den smager for meget ad kaffe?
Lav en meget mild kaffe hvis du synes, at smagen er for gennemtrængende 🙂
Hej Nikoline.
Jeg er indehaver af en hjemmeside med opskrifter, vi har lige udarbejdet opskriften med chokolademousse og i den anledning har vi brugt videoen du har skabt. Jeg håber det er i orden, du kan se den her: https://hverdagsgourmet.dk/opskrifter/chokolademousse/
Hav en fantastisk dag.
Alexander
Hej Alexander.
Det ser lækkert ud! Tak for at dele min video 🙂
Mvh. Nikoline
Hej Nikoline
Hvor mange g chokoladen skal man bruge til pynt
Det afhænger af hvilken dekoration du vil lave. Jeg har nok brugt 100 g ville jeg tro 🙂