Man klager ikke når kagen både smager skønt og er nem og hurtig at lave vel?
Ca. 8-10 personer
Du skal bruge:
Bund:
75 g smør
200 g digestivekiks
40 g sukker
Fyld:
200 g flødeost
4 dl yoghurt naturel
4 spsk. flormelis
Fintrevet skal fra en usprøjtet citron
4 blade husblas
Brombærgelé:
3 bl. husblas
225 g brombær
2 spsk. sukker
½ dl vand
Sådan gør du:
- Smelt smørret. Smuldr kiksene, og rør dem sammen med sukker og smør.
- Pres blandingen helt kompakt sammen i bunden af en springform på ca. 20 cm.
- Rør flødeost, flormelis og citronskal sammen til det er ensartet og tilsæt yoghurt.
- Vrid husblassen fri for vand og smelt den med lidt af ostemassen kort i mikroovnen eller i en lille gryde. Det tager ganske kort tid. Rør det i massen mens du pisker, så der ikke dannes klumper ved chokket.
- Fordel blandingen over kiksebunden og stil kagen på køl i 1-2 timer.
- Udblød husblassen til geléen i koldt vand og kom bærrene med sukker og vand i en gryde og lad det koge et par minutter. Tilsæt husblassen, lad det smelte og lad det køle af til stuetemperatur.
- Hæld nu brombærgeléen over kagen og stil den koldt i et par timer eller til dagen efter.
- Befri kagen fra formen ved at køre en paletkniv rundt langs kanten og løsne kanten herefter. Server og nyd.
Er der nødvendig at man skal bruge husblas i chesskage
ellers kan man laver også uden husblas
Til denne opskrift er husblas nødvendigt 🙂
Pingback: Brombær Cheesecake | Den Søde Tand - Foodche
Hej Opskriften lyder virkelig god. Glæder mig til at bikse kagen sammen.
Hvor stor er din springform?
:-) Mette
Hej Mette, tak for din kommentar. Og relevant spørgsmål -den er 22 cm i diameter 😉
/Nikoline