En god gammel klassiker for alle appelsin-elskere….perfekt til denne årstid!
Til 6 desserter (8 lidt mindre)
Du skal bruge:
6 blade husblas
4 past. æggeblommer
4 past. æggehvider
6 spsk sukker
Fint revet skal af 1 vasket (helst) øko appelsin
2 dl friskpresset appelsinsaft (ca. 2 appelsiner)
2,5 dl fløde
Sådan gør du:
- Læg husblassen i vand i ca. 10 min.
- Pisk æggehviderne helt stive og tilsæt 1 spsk sukker. Pisk godt.
- Pisk æggeblommer og 5 spsk sukker meget hvidt og luftigt.
- Si saften fra appelsinerne ned i en lille gryde, tilsæt appelsinskal og husblads (Husk at vride vandet fra). Smelt husblassen i saften over svag varme til du er helt sikker på at der ingen klumper er. (Massen skal kun være lige over lillefingervarm)
- Pisk fløden til let/stift skum.
- Bland først æggesnapsen og appelsin-husblas massen. vend derefter forsigtigt fløden i og til sidst: vend forsigtig æggehviderne i massen. Når du vender er det vigtigt at bruge en dejskraber.
- Hæld nu massen op i serverings-glas og lad dem sætte sig i køleskabet i 1-2 timer eller natten over.
- Du kan pynte med flødeskum og appelsinskal som på billedet, eller hvad du lige føler for 😉
Bon appetit<3