Spring til indhold

Sarah Bernhardt kager

Jeg har ofte tænkt, at Sarah Bernhardt kager er udfordrende og tidskrævende at lave, men hver gang jeg kaster mig ud i det, bliver jeg overrasket over, hvor nemt og relativt hurtigt det egentligt går. Der er naturlivis nogle få ting man skal være særligt opmærksom på undervejs, men med denne guide burde du være godt sikret.

Sarah Bernhardt kager-video

Ca. 15 stk.

Du skal bruge:

Makroner:
60 g mandler
150 g sukker
1 lille æggehvide (hold gerne lidt igen, så du opnår den samme konsistens som dejen i videoen)

Trøffelcreme:
3,5 dl piskefløde
150 g mørk chokolade (50-60%)

Chokoladeovertræk:
Ca. 200 g tempereret 70% mørk chokolade

Sådan gør du:

Trøffelcreme:

  1. Varm fløden op i en gryde eller i mikroovnen til den når lige under kogepunktet. Det er okay hvis den småsimrer, men den skal helst ikke buldrekoge.
  2. Kom chokoladen i den varme fløde. Rør det sammen og blend det helt fint med en stavblender.
  3. Stil cremen på køl i mindst 5 timer, men allerhelst natten over.

Makroner:

  1. Blend mandlerne helt fint til mandelmel i en minihakker eller en foodprocessor.
  2. Tilsæt sukker og æggehvide og blend til dejen samler sig.
  3. Kom den i en sprøjtepose, klip et lille hul i enden og sprøjt dine makroner ud på et stykke bagepapir med en diameter på ca. 4 cm.
  4. Bag makronerne ved 150 ˚C i ca. 35-40 minutter. De skal være sprøde og gyldenbrune. Lad dem køle af inden du flytter dem fra bagepapiret, så bunden ikke ryger af i farten.

Lav kagerne færdige:

  1. Pisk cremen til fast trøffelskum. Det tager ganske kort tid, som man kan se i videoen.
  2. Smør kagerne op med små toppe ved hjælp af en paletkniv og stil dem på køl mens du tempererer chokoladen.
  3. Dyp kagerne i chokoladen, så den når lige til grænsen mellem creme og bund, og lad chokoladen størkne inden servering.

Jeg håber I har mod på at kaste jer ud i det. Tak fordi du læste med 🙂

4 tanker om “Sarah Bernhardt kager”

  1. Har set videoen med Sarah Bernhardt kagerne. Bliver den tempereredechokolade ikke kold undervejs ? Har du ekstra varm chokolade til at tilføje den tempererede chokolade efterhånden som du dypper kagerne ?
    Tak for alle de gode videoer du laver

    1. Selvtak 🙂
      Jeg tilføjer ikke nødvendigvis mere chokolade, men det kan man gøre. Tager man lang tid om det kan det jo blive nødvendigt eller hvis chokoladen slipper op.

  2. Hej.
    Makronmassen var mega stiv med en æggehvide.
    Jeg brugte næsten 2.
    Der undre mig lidt 🤔
    Nu håber jeg bare de bliver gode. 😉
    Hilsen Karen

    1. Hej Karen. Det kan jeg godt forstå. Kiggede du i videoen, hvordan konsistensen skulle se ud? 🤔😊 Mvh. Nikoline

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *