Jeg håber at denne opskrift kan være jer behjælpelige hvis I har planer om at kaste jer ud i en bryllupskage eller lignende.
Det tager tid og arbejde at lave sådan en kage, så sørg for at gennemtænke dekoration og opsætning før du går i gang.
Køleskabsplads, gode redskaber og store røreskåle er essentielt når der skal bages så stor en kage.
Rigtig god fornøjelse!
Ca. 100 personer
Overtræksmarcipan:
2200g marcipan
1100g flormelis
275g glukose
Bunde:
24 æg – 1) 10 stk. – 2) 14 stk.
900g mel – 1) 375g – 2) 525g
900g sukker – 1) 375g – 2) 525g
6 tsk. bagepulver – 1) 2,5 tsk. – 2) 3,5 tsk.
9 spsk. lakridspulver – 1) 3 ¾ spsk. – 2) 5 ¼ spsk.
9 spsk. kogende vand – 1) 3 ¾ spsk. – 2) 5 ¼ spsk.
Hvid chokolade-lakrids creme:
2,5 liter fløde
1 kg hvid chokolade
5 dl kogende vand
15 bl. husblas
10 spsk. lakridspulver
10 æggeblommer
Brombærmousse:
2 liter fløde
8 dl yoghurt
3 vaniljestænger
1 kg brombær
Saft fra 1 citron
1,25 dl sukker
20 bl. husblas
Frosting:
300g palmin
300g smør
1200g flormelis
Lidt mælk og vanilje
Royal icing:
200g flormelis
1 æggehvide
1 tsk. citronsaft
Sådan gør du:
Marcipan
- Alle ingredienserne æltes sammen. Gør gerne marcipanen klar et par dage før brug så den får tid til at samle sig lidt.
Bunde
Jeg har opdelt ingredienserne i 1) og 2), den første mængde er den samlede mængde ingredienser. Start med at lave 2) og fordel dejen over en 25 cm og en 30 cm form. Lav derefter 1) og fordel denne dej over den største 35 cm form.
- Pisk æg og sukker meget lyst (gerne i en røremaskine).
- Bland kogende vand og lakridspulver.
- Tilsæt lakridsvandet til dejen.
- Bland bagepulver og hvedemel.
- Sigt de tørre ingredienser i dejen og vend dem forsigtigt i til dejen bliver ensartet.
- Fyld dejen i formene som beskrevet ovenfor, og bag kagerne ved 185 garder på varmluft i 25-35 minutter.
Hvid chokolade-lakrids creme
- Læg husblassen i koldt vand. Husk at bladende skal lægges i vandet enkeltvis.
- Smelt chokoladen over vandbad.
- Bland kogende vand, husblas og lakridspulver.
- Rør nu lidt efter lidt æggeblommer, smeltet hvid chokolade og lakridsvandet sammen.
- Lad denne blanding køle af til stuetemperatur inden den vendes i flødeskummet, som piskes af fløden.
- Stil moussen på køl indtil brug.
Brombærmousse:
- Læg husblassen i koldt vand. Husk at bladende skal lægges i vandet enkeltvis.
- Kom bær, citronsaft, vaniljekorn + -stænger og sukker i en gryde. Dette skal koge i 5-10 minutter.
- Kom husblassen op i den varme masse og blend blandingen med en stavblender til den er ensartet.
- Lad blandingen køle af til stuetemperatur inden der røres yoghurt i og dette vendes i flødeskummet.
Samling af kagerne:
- Gør dine forme klar med bagepapir i bunden og kageplast eller lignenede i siderne.
- Del bundende i tre, og lig den nederste bund i formen.
- Fordel lakridsmoussen over bunden og gentag med den midterste bund og brombærmoussen. Afslut med den sidste bund.
- Kagerne stilles på køl 5-12 timer.
Opsmøring:
- Kagerne tages frem, stilles på fadene og gøres fri for plastik. Skær dem evt. til og sæt dem ellers på køl indtil opsmøring.
- Palmin og smør (ved stuetemperatur) røres sammen i en røremaskine til det er cremet.
- Flormelis tilsættes og cremen smages til med vaniljesukker.
- Ved hjælp af mælken justeres konsistensen så den er blød og nem at arbejde med.
- Smør kagerne op med et tynd lag frosting. Lad det sætte sig på køl, og giv dem et ekstra lag.
Pynt og overtræk:
- Kagerne overtrækkes med marcipan. Sørg som altid for at bruge rigeligt maizena til udrulning så marcipanen ikke hænger fast.
- Giv dig god tid til at undgå folder og revner i marcipanen, og sørg endelig for ikke at rulle den for tyndt ud -for at gøre dit arbejde nemmere.
- Dekorationer kan være rigtig gode at lave i forvejen.
- Royal icing kan anvendes som pynt ligesom på denne kage.
Hej Denne kage ser rigtig flot ud, men hvor kan man købe opsats. Du må endelig skrive tilbage til mig, for jeg venter spændt på svar VH Ena Drimer
Der skal du kigge rundt på nettet. De koster gerne ca. 1500-2000 kr hvis de skal være rigtig gode og stabile. Ellers kan de lejes på flere hjemmesider 😀 Mit eget er en gave.
Hold da op, det var vel godt nok en helt, utrolig flot kage. Det må have taget lang tid at lave den 🙂 Udover det, så er opskriften osse sat rigtig godt op, den er meget nem at finde rundt i! Hvis du mangler nogen røreskåle er du mere end velkommen til at tage et smug kig på vores nye blog indlæg:
http://cribs.dk/de-3-bedste-roereskaale-2016/
Jeg synes du er helt vildt god til at bage, og jeg tænkte på om man kan bruge fondant i stedet for marcipan
Tak! Det kan du sagtens hvis du er mere til det 🙂
Hej Nikoline
Er stor fan af din blog og vildt imponeret af dig. Har lavet din Djunglekage og det var en stor succes.
Du siger her i videoen at du har lavet en video Hvordan du laver marcipan roser.
Jeg kan ikke lige finde det. Kan du hjælpe mig?
Man kan vel bruge samme formel til at lave dem i fondant, kan man ikke.
Hej Katrine.
Mange tak. Jo du kan lave dem i fondant på samme måde vil jeg mene. Jeg lægger lige et link til videoen herunder som du kan kopiere 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=BOmecZAS0Rk
Hvis man skulle lave den hvide chokolade og lakrids creme til en kage i alm springform, hvor meget tror du så man skulle dividere målene med?
Mvh en der vil lave den til sin OSO opgave i sit produkt
Håber du vil svare
Hej. Så skal du bruge 5 dl. fløde i lakridscremen og 4 dl. fløde i brombærcremen. Held og lykke med det 🙂
Kh. Nikoline
Hej jeg vil gerne høre om opskriften til 70 pers på den lækker sølvbryllupskage. Hvordan skal jeg regne opskriften til 70 pers og ikke 100 pers, mange tak.
Hmm, så ville jeg droppe den øverste etage og måske gange opskriften med 0,8 eller 0,75 🙂
//Nikoline
Virkelig lækker lakridscrem, den smager super godt!
Tak for feedback 😀