Dej:
15-20 g gær
1 dl mælk
1 spsk. sukker
1 knivspids salt
1 æg
1 tsk. kardemomme
50 g smør
Ca. 300 g mel
Remonce:
75 g blødt smør
75 g farin eller sukker
2 spsk. kanel
Evt. 50 g nødder eller mandler
(Man kan også tilsætte andet fyld –eks. sukat, rosiner, knuste makroner eller marcipan)
Pynt:
Pisket æg
Sukker (evt. perlesukker)
Hakkede nødder
Sådan gør du:
-
Rør gæren ud i mælken og tilsæt sukker, salt, kardemomme, smør og æg.
-
Rør melet i lidt ad gangen og ælt til en smidig dej.
-
Lad den hæve under et klæde i 20-40 min.
-
Rør smør, farin og kanel sammen til en ensartet remonce.
-
Del dejen i to og rul hvert stykke ud til to lige store trekanter
-
Læg den ene dejtrekant på en bageplade med bagepapir. Skær en stamme ud for neden og brug denne rest dej til at lave en lille stjerne til toppen med en udstikker.
-
Smør remoncen på den trekant, som ligger på pladen, drys med nødder og fyld, læg den anden ovenpå og marker fra bunden og op til toppen af ”træet” på begge sider af stammen. Klip eller skær nu snit indtil træets ”stamme” hele vejen op til toppen og placer stjernen øverst.
-
Lad ”juletræet” hæve 20-40 min igen, pensl med æg og drys med sukker og nødder.
-
Bag ”juletræet” ved 200°C i 20 min og server.