Spring til indhold

Chokoladecupcakes m. brombærcurd og marengs

12 stk. 

Du skal bruge:

Chokoladecupcakes
60g mørk 70% chokolade god kvalitet (hakket) 
1,5 dl vand
90 g smør
220 g brun farin
2 æg
100 g hvedemel
1 tsk. bagepulver 
1 nip salt
2 spsk. kakaopulver
40 g malede mandler (eller helt finthakkede) 

Brombærcurd
20 g majsstivelse
50 g sukker
Saften af 1/2 stor citron
3/4 dl vand
75 g brombær (evt. fra frost) 
20 g blødt smør
1 æggeblomme

Italiensk marengs icing
220 g sukker
0,8 dl vand
2 æggehvider (evt. pasturiserede) 

Sådan gør du:

Chokoladecupcakes

  1. Smelt chokolade og vand i en gryde.
  2. Pisk smør og brun farin til det er ensartet.
  3. Tilsæt æggene og pisk igen til massen er lys og luftig. 
  4. Bland kakao, mel, salt og bagepulver og si det i æggemassen.
  5. Inden det er rørt helt sammen kan du tilsætte chokolademassen og de malede mandler og røre til alle ingredienserne blandet. 
  6. Fordel dejen i muffinsforme i en muffinsplade og bag dem ved 170˚C i ca. 25 min.

Brombærcurd

  1. Bland majsstivelse, sukker, citronsaft, vand og brombær i en gryde. Bring det til kogepunktet mens der piskes.  Lad den koge i 1-2 minutter. 
  2. Tag så gryden af varmen og pisk strakt æggeblommen og smør i massen. Vær opmærksom på at piske mens det tilsættes, så æggeblommen ikke koagulerer. 
  3. Stil massen på køl i en times tid eller til den er helt kold.

Italiensk marengs icing  

  1. Bring sukker og vand i kog i en lille gryde.
  2. Kog det uden omrøring i 5 min.
  3. Pisk hviderne stive.
  4. Når siruppen er færdig, hældes den i hviderne, mens der piskes.
  5. Pisk ca. 10 min. eller indtil du har en tyk og luftig marengs.

Samling af kagerne

  1. Grav et lille hul i dine cupcakes med en teske eller et redskab, der er beregnet til formålet. 
  2. Kom bombærcurd i en sprøjtepose, klip et hul i enden og fyld dine cupcakes godt op med curden. Gem lidt af den til dekoration.
  3. Kom din icing i en sprøjtepose med en ønsket tyl og dekorer kagerne, som du ønsker. 
  4. Til sidst kan du pynte med resterne af brombærcurden. For helt fine tynde dekorationer med en lille tyl vil jeg anbefale at passere curden gennem en si, så brombærkernerne sorteres fra. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *