Spring til indhold

Vanilleis på ismaskine

Så er jeg tilbage efter en lille måned, og jeg har tilbragt de sidste 3 uger og 3 dage i USAs skønne omgivelser. Jeg glæder mig til at afprøve nogen af de bageting jeg fik købt i mine kommende videoer 😀


Nå men nu til opskriften: Siden I har haft det varmt, og jeg har haft det varmt, tænkte jeg at det måtte være tid til noget koldt! Så her har i en af de lækreste hjemmelavede is i kan forestille jer. Den er bare lige dét bedre når man har lavet den selv 😉 Den er smagsfyldt og cremet og minder mig lidt om Carte D’ors vanilleis.

Vanilleis på ismaskine-video
Ca. 500ml-700ml

Du skal bruge:
5 æggeblommer
140g sukker
2½ dl fløde
2½ dl sødmælk
½ vanillestang (Både korn og stang)

Sådan gør du:

  1. Start med at hælde mælk og fløde i en gryde og tilsæt vanillekorn og vanillestang. 
  2. Sæt det til at varme langsomt op. 
  3. Pisk sukker og æggeblommer til en meget lys og tyk æggesnaps.
  4. Så snart flødeblandingen har fået et hurtigt opkog, hældes den i æggesnapsen en lille smule ad gangen, hvor der piskes grundigt imens.
  5. Hæld nu massen tilbage i gryden (hvis den er stor nok) og varm massen forsigtigt op under omrøring til den dækker bagsiden af en ske. Dvs. tag en træ-ske og rør den lidt rundt i massen, tag den op og kør din finger igennem bagsiden af skeen. Hvis der dannes et spor som på ingen måde løber sammen så er massen færdigopvarmet. Har du et sukker termometer skal massen nå 82 garder og ikke mere. 
  6. Kom massen i en plastikbeholder (som tåler varmen), men sørg dog for at hælde den igennem en si først for at undgå koagulerede æggerester. 
  7. Lad den stå og trække i køleskabet natten over og så er du klar til at dreje isen i din ismaskine dagen efter. 

Rigtig god fornøjelse 😀

16 tanker om “Vanilleis på ismaskine”

  1. Hej Lea, tusind tak skal du have! Spændende!
    Beklager at jeg ikke har svaret, men det er vel for sent nu? Den skal køre i den tid der står i brusanvisningen til din ismaskine 🙂
    -Nikoline 🙂

Skriv et svar til Anonym Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *