Ca. 20 personer
(rund 30 cm form)
Du skal bruge:
Bunde:
8 æg
300g sukker
300g mel
2 tsk. bagepulver
Kirsebærmousse:
400g (helst lidt sure) udstenede kirsebær
2 spsk. sukker
2 tsk. vaniljesukker
6 blade husblas
2 dl yoghurt naturel
4 dl fløde
Hvid chokolademousse med vanilje:
Kornene fra 2 vaniljestænger
250g hvid chokolade
1 dl kogende vand
3 blade husblas
2 past. æggeblommer
5 dl piskefløde
Smørcreme:
6 æggehvider
270g sukker
300g blødt smør
Evt. lidt vaniljeekstrakt
Pynt:
Ca. 200g fondant
Pastafarver
Glasur af flormelis, lidt citronsaft og æggehvide
Sådan gør du:
Bunde:
- Pisk æg og sukker lyst og luftigt, sigt og vend derefter mel blandet med bagepulver i æggesnapsen.
- Fyld dejen i en smurt form, og bag bunden ved 200 grader i ca. 30 min.
Kirsebærmousse:
- Kom husblassen i koldt vand.
- Kog kirsebær, vanilje og sukker i et par minutter, smelt husblassen deri og blend det derefter med en stavblender.
- Lad det køle af inden yoghurten røres i.
- Pisk fløden til skum og vend bærmassen i.
- Stil moussen på køl til den skal bruges.
Hvid chokolademousse med vanilje:
- Læg husblassen i koldt vand.
- Smlet den hvide chokolade forsigtigt i mikroovnen eller over vandbad.
- Rør vaniljekornene i.
- Smlet husblassen i det kogende vand.
- Rør nu æggeblommer og husblas-vand i chokoladen lidt ad gangen.
- Pisk fløden til skum og vend den afkølede chokolademasse i flødeskummet.
Samlig:
- Del bunden i tre dele.
- Saml kagen i en form (evt. med plast i kanterne). Fordel de to mousser mellem de tre bunde.
- Stil kagen på køl natten over.
Smørcreme:
- Hæld æggehvider og sukker i en skål og kom den over vandbad.
- Pisk hele tiden i massen til sukkeret er opløst, og den når ca. 70 grader. Jeg plejer at bruge fingrene til at mærke om der er flere sukkerkorn tilbage i massen.
- Når sukkeret er opøst hældes massen i en røremaskine og piskes i ca. 10-20 minutter til den er het afkølet.
- Kom nu lidt smør i ad gangen mens der piskes.
- Når alt smørret er pisket i er smørcremen klar til at blive farvet og opsmøre kagen.
Se videoen for at se hvordan kagen er dekoreret.
Hej.
Jeg vil lave en naked-cake med lyse bunde og så den her opskrift på hvid chokolademousse. På toppen skal der være friske bær. Er moussen egnet til det? Tror du det bliver for sødt? Mvh
Hej du. Det tror jeg fint du kan, men jeg ville foreslå at komme lidt bær ind i kagen også som modspil til sødmen og fedmen 🙂
Hi jeg vil lave en hindbær mousse og vil vide om jeg kann bruge hindbær istedet for kirsebær?
Hej…det kan du godt, men jeg har også en opskrift på hindbærmousse her på bloggen hvis det er 🙂
Mvh. Nikoline