Spring til indhold

Simpel bryllupsdagskage

20-25 personer – Ø30 cm

Bryllupsdagskage-video

Du skal bruge:

Bunde:

8 æg
300 g sukker
300 g mel
2 tsk. bagepulver

Hindbærmousse:

250g hindbær
2 spsk sukker
2 tsk vanillesukker
4 blade husblas
2 dl yoghurt naturel
5 dl fløde, pisket til skum

Chokolademousse:

300 g 70% chokolade (du kan evt. bruge både lavere procent og mindre mængde, hvis du ønsker moussen knap så kraftig)
1 dl varm kaffe 
2 bl. husblas  
2 pasteuriserede æggeblommer 
2 spsk. sukker
5 dl fløde, pisket til skum 

Frosting:

6 æggehvider 
270g sukker 
300g blødt smør  

Marcipan:

600 g marcipan 
300 g flormelis 
75 g glukosesirup 

Sådan gør du:

  1. Lav lagkagebunden ved at piske æg og sukker lyst og luftigt i lang tid.
  2. Rør mel og bagepulver sammen og sigt det i dejen.
  3. Ved det forsigtigt sammen til alt tørstoffet er optaget i dejen.
  4. Hæld dejen i en springform på 30 cm med bagepapir i bunden og bag kagebunden ved 200 grader i ca. 35 min. Brug en tandstik eller lignende til at tjekke om den er færdig.
  5. Lav hindbærmoussen ved at lægge husblassen i blød i koldt vand.
  6. Koge derefter hindbær, sukker og vaniljesukker op i 5-6 minutter til bærrene er kogt ud.
  7. Smelt husblassen deri og lad det køle lidt af.
  8. Rør yoghurt i den stuevarme kompot og vend det hele i den piskede flødeskum.
  9. Også chokolademoussen starter med at husblassen lægges i blød i koldt vand hvorefter den smeltes i den varme kaffe.
  10. Smelt chokoladen i mikroovnen (med omrøring undervejs) eller over vandbad.
  11. Pisk æggeblommer og sukker til en tyk æggesnaps.
  12. Rør chokolade, æggesnaps og husblas-kaffe sammen lidt and gangen.
  13. Vend til sidst massen i flødeskummen når den ikke længere er varm.
  14. Saml nu kagen ved at dele bunden i tre og samle kagen i en form evt. med plastic i kanten -lag for lag som vist i videoen. Sæt den på køl natten over eller mindst 5 timer.
  15. Gør overtræksmarcipanen klar ved at ælte alle ingredienserne sammen. Også denne lægges på køl natten over.
  16. Lav frostingen ved at blande sukker og æggehvider i en skål der tåler varme. 
  17. Sæt skålen over et vandbad (altså en gryde med lidt vand i bunden) og pisk i hviderne til sukkeret er opløst. Du kan bruge to fingre til at mærke efter, at der ikke er flere sukkerkrystaller. 
  18. Hæld massen i en røremaskine (eller brug en elpisker) og pisk til den er helt stiv og helt afkølet.
  19. Tilsæt nu smørret lidt ad gangen til du har en luftig smørcreme.
  20. Smør kagen op, overtræk med marcipanen (udrullet i rigeligt maizena) og pynt som du ønsker. Lad dig inspirere af videoen.

20 tanker om “Simpel bryllupsdagskage”

  1. Smuk kage 🙂
    Kan man godt starte med at lave kagen mandag -sætte den på køl til tirsdag aften hvor den pyntes, og så servere den onsdag?
    Maizena? Altså det som man bruger til at jævne sovs med??

    Jeg tænker at pynte min kage med fugle, da modtageren er vild med dem. Men hvordan? Kan jeg tegne dem på efter en skabelon? Eller er det bedst at lave dem efter en silikoneform mon? Og laver jeg dem i marcipan efter en silikoneform, (som jeg tænker man gør?) – hvordan får jeg dem så til at hænge fast på kagen?

    Håber du kan hjælpe nybegynderen 😉 På forhånd tak. Dbh Joan

  2. Tak for fin opskrift. Jeg har et spørgsmål. Den lagkageform du anvender lidt i stil med en springform hvor finder man en sådan? Og så den udskærer til marcipansiderne. Den er også smart.
    Med venlig hilsen
    Ole

    1. Selvtak 🙂 Springformen helt i starten af videoen har jeg arvet fra min mormor, den er meget gammel så ved ikke hvor den er fra. Men det er bare en ganske almindelig stor springform med bagepapir i bunden.
      Skæreren til marcipanbåndet er vist en sporvare fra netto. Den har de ikke lige for tiden. Den er købt i december.

      Mvh. Nikoline

  3. Hej
    Jeg skal lave kagen til min mors fødselsdag og ville høre om man evt kan lave kagen dagen før, uden det har betydning? 😉

  4. Hej

    Jeg har set din video på YouTube , du virkeligt go 🙂
    Men ville høre du laver altid mousse med husblas , har du ikke nogle opskrifter uden husblas båd i chokolade mousse og vanilje mousse ?

    Det ville være virkeligt godt

    1. Tak! Du kan lave min chokolademousse uden husblas, men da er den ikke så stabil som ellers. Har desværre ingen opskrift på vaniljemousse 🙂
      Mvh. Nikoline

  5. Hvordan kan det være der kun skal 2 bl. husblas i chokolademoussen? Er det fordi man ikke tæller fløden med som en “flydende” masse? Jeg synes det plejer at hedde 1 blad pr. flydende mængde. Og skal chokolademoussen på køl natten over, som du plejer at gøre med dine mousser?

    1. Hej Maja, jeg kan godt forstå du undrer dig. Chokoladen er med til at stive moussen, og derfor varierer mængden af husblas ift. hvilken mousse det er man laver, og hvor meget væske man ellers tilfører moussen.
      Jeg stiller mine mousser på køl inden kagen samles, hvis kagen skal samles uden form, men her samles den i formen, og det er derfor nemmest at bruge den, når den er frisklavet.

      Mvh. Nikoline

  6. Hej Jeg har nu prøvet at lave frostingen tre gange men uden at det er lykkedes. Den første havde stået på køl natten over. Den var så ret fast og i det og skillede held da jeg ville røre det sammen inden brug. De andre to gange klumpede og skillede den da jeg rørte smøret i nogle ideer om hvad jeg kan have gjort forkert? Den sidste gang havde marengsen bl.a. stået på køl udenfor inden snøret kom i..

    1. Det var dog uheldigt. Den egner sig ikke til at stå på køl og blive helt kold, så skiller den nemlig helt sikkert. Marengsen skal være kølet til stuetemperatur når smørret tilsættes og så kan man sætte den lidt på køl, hvis den ikke gider at blive tyk. Det ligner den skiller lige i starten når den begynder at samle sig. Jeg ved ikke om det er det du har forvekslet med at den klumpede? Mvh. Nikoline

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *