Saltkaramelsauce

Saltkaramel går bare godt til en masse. Jeg bruger det især på is og i lagkager. Opbevarer man det i fryseren holder det sig omkring 6 måneder og konsistensen bliver kun lidt tykkere i frossen tilstand, så det er nemt at bruge direkte fra frys, hvis det skal gå hurtigt.

Ca. 6 dl

Du skal bruge:

405 g sukker
60 ml vand
4,5 dl piskefløde
115 g smør
2 tsk. flagesalt

Sådan gør du:

  1. Kom vand og sukker i en gryde og bring det i kog.
  2. Lad det koge indtil massen bliver tør og hvid.
  3. Herefter begynder sukkeret langsomt at smelte til gylden karamel.
  4. Imens sukkeret smelter varmes fløden lidt i en gryde eller i mikroovnen, så den er lun eller lidt varm. 
  5. Når alt sukkeret er smeltet til mørkegylden karamel hældes fløden i, og massen koges langsomt sammen. Rør forsigtigt.
  6. Når karamellen er ensartet tages den af varmen og smørret tilsættes. 
  7. Herefter tilsættes saltet og karamellen hældes i en beholder (der kan tåle varmen), og sættes på køl eller frys indtil brug.

Jeg håber I får lige så meget glæde af denne opskrift som jeg 🙂

I videoen herunder kan I se, hvordan den laves (dog i en STOR mængde).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *