Mini lakridstærter

Små bidder af himmelen 🙂

Mini lakridstærter-video

16 stk.

Du skal bruge: 

10 digestive kiks
80 g smeltet smør
2 æggeblommer
1 dl kondenseret mælk
1 spsk. lakridspulver
Evt. ¼ tsk. stødt ingefær

  1. Knus kiksenen helt fint i en plastikpose med en kagerulle eller lignende. Husk at posen ikke skal være helt lukket, da den ellers vil springe. 
  2. Kom det smeltede smør i posen og hold for åbningen mens du ryster og masserer posen godt så smørret fordeles. 
  3. Fordel kiksesmulderet i 16 af hullerne i en minimuffinsplade. Husk at smøre pladen med lidt olie hvis den ikke har en slip-let overflade.
  4. Pres smulderet sammen langs bunden og kanterne af hullerne så der dannes en lille skal. Sørg for at presse det så tæt sammen som muligt.
  5. Bag bundende i ovnen ved 200˚C i ca. 5 minutter indtil de er let gyldne i kanten.
  6. Rør imens æggeblommer, kondenseret mælk, lakridspulver og ingefær sammen.
  7. Pres forsigtigt med en teske når bundende kommer ud af ovnen, så hullet i midten bliver markeret.           
  8. Fordel fyldet i bundende. Lad være med at fylde dem helt til randen. 
  9. Skru ovnen ned til 180˚C og bag kagerne i ca. 8-10 minutter. 
  10. Lad dem køle af på køkkenbordet og sæt dem derefter i køleskabet i 30 minutter inden de løsnes forsigtigt fra formen med en lille kniv. 
  11. Så er de klar til servering. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *