Spring til indhold

Luftige chokoladeboller

Det her er bare sådan en opskrift, der skal prøves. Til mine efterskolevenner: JA! De er bedere end Dalmaboller 😀 (Vi fik nogle legendariske dalmatinerboller (chokoladeboller) på min efterskole).

Ca. 25 stk.

Du skal bruge:

50 g gær 
5 dl mælk
160 g blødt smør eller margarine
80 g sukker
1/2 spsk. salt (1 1/2 tsk.) 
2 æg
Ca. 1 kg mel
250 g grofthakket chokolade

  1. Gæren opløses i mælken og resten af ingredienserne tilsættes -melen lidt ad gangen og chokoladen til sidst.
  2. Dejen hæver 20-30 min.  
  3. Dejen formes til ca. 25 boller, som hæver til dobbelt størrelse inden de bages ved 200 grader i ca. 13 min.  Det tager gerne en times tid for dem at hæve til dobbelt størrelse.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *