Spring til indhold

Lakridssmåkager m. tranebær


De her lakridssmåkager smager så godt, at man næsten kan blive afhængig af dem. Derfor er det rigtig smart, at dejen skal fryses ned i “pølser”, på den måde kan man bare tage en dejpølse op af fryseren, når man får lyst, eller hvis man får uventede gæster.

Lakridssmåkager m. tranebær-video

Til mange småkager! En halv portion er mere overskuelig.

Du skal bruge:
500 gram hvedemel
1 tsk. bagepulver
60 gram lakridspulver
125 gram tørrede tranebær
375 gram koldt smør
500 gram rørsukker
ca. 2 æg.

Sådan gør du:

  1. Sigt hvedemelet sammen med bagepulver i en røreskål. Tilsæt lakridspulver, tranebær og smør i små tern. Kør på en røremaskine med vingen (ikke piskeriset), til smørret er kørt ud. Eller findel det med hænderne, til smørret ikke kan mærkes mere. 
  2. Tilsæt nu sukker og æg. Kør kun, til dejen lige samler sig. Det er meget vigtigt, så småkagerne ikke mister deres sprøde struktur. Eller ælt forsigtigt med hænderne og saml hurtigt dejen.
  3. Stil dejen i køleskabet ½-2 timer.
  4. Del dejen i mindre klumper og tril dem i lange pølser med en diameter som en tyvekrone. Rul dejpølserne ind i bagepapir og læg dem i fryseren til de er hårde. Alternativ: Læg dejpølserne på et skærebræt i køleskabet til de har sat sig 1-2 timer og læg dem derefter i en bøtte med madpapir mellem. Frys dem i mindst en time. Se evt. video. Kage-stængerne kan opbevares i fryseren i op til 3 måneder. 
  5. Når du ønsker at bage småkagerne: Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Skær de helt frosne pølser i ca. en halv centimeter tykke skiver. Læg dem med lidt mellemrum på en bageplade med bagepapir. Bag dem ca. 8-10 minutter. Tag dem ud og lad dem køle af på en bagerist. Opbevares bedst i en kagedåse med låg, der slutter tæt, eller anden lukket beholder.

God fornøjelse 😉

8 tanker om “Lakridssmåkager m. tranebær”

  1. Min far købte det for mig i en butik der hedder LIC (Lærernes indkøbs central). Jeg er ikke sikker på om det er overalt i landet? Det var i hvert fald ikke så dyrt, tror vi gav 30kr. pr 100g 😉 (Butikken er ikke kun for lærere for min far er ikke lærer)

  2. I dag hentede jeg så mine dej-pølser i fryseren. Jeg synes ikke, de var helt frosne, og det er måske olie-margarinens skyld. Mine tranebær var måske lidt tørre i det, så det var en smule svært at udskære skiverne, men det gik.
    Kagerne blev fine og flød ikke ud.
    Smagen… Lakridskager! Helt sikkert! Nu er de kølet af og puttet på dåse, så de ikke bare vupti forsvinder. Jeg lavede forøvrigt kun 1/2 portion, der gav ca. 50 småkager.

  3. Lakridspulver, 40 g, købt i Kvickly for kr. 29,95.

    Min dej, der blev super i konsistensen, ligger lige nu i køleskabet. Brugte flydende oliemargarine fra Becel, så det hele kunne klares uden at få fingrene og dermed varme i dejen. Ville nok have anvendt smør for at sikre den rette dej, men nu ser jeg lige, om denne løsning er brugbar. Vender tilbage, når jeg har klaret lidt færdige småkager, hvilket sikkert først bliver i morgen.

    Glæder mig vildt til at smage!

  4. Hej Marianne 😉
    Jeg håber du var tilfreds med resultatet, det fornemmer jeg! Jeg kunne aldrig selv finde på at anvende olie-margarine til småkager, men hvis det fungerer er det jo helt fint selvom smagen jo bliver lidt andreledes kunne jeg forestille mig 😉
    At kagerne var svære at skære skyldes uden tvivl olie-margarinen, bruger man smør bliver kagerne helt hårde og "smatter" derfor ikke ud 😀 Men husk at nyd dem…de forsvinder hurtigt hvis man ikke passer på 😛

    -Nikoline 🙂

  5. Vi var på besøg hos et vennepar hvor fruen i huset havde bagt de her småkager. Jeg har endnu ikke bagt dem, er er viiiilde med dem. Så i morgen skal jeg bage dem sammen med børnene 🙂 🙂
    Siger allerede tak på forhånd

Skriv et svar til Trine Ms Afrikaeventyr Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *