Spring til indhold

Lagkage m. hindbærmousse og chokoladecreme

Denne her lagkage er super duper lækker! Jeg syntes helt klart at I skulle prøve den! Hvis I ikke gider at fumle med marcipan kan det jo selvfølgelig undlades:D

Der ud over er det nogle fantastiske bunde som bliver brugt i alle lagkager hvor der skal lyse bunde i herhjemme;-)

Jeg vil anbefale at se videoen;D
Lagkage-video

Du skal bruge:

Bundene:
4 æg
150g sukker
150g hvedemel
1 tsk. bagepulver

Hindbærmousse:
125g hindbær
1 spsk sukker
1 tsk vanillesukker
1 dl youghurt naturel
2,5 dl fløde
2 blade husblas

Chokoladecreme:
2,5 dl fløde
100g chokolade(finthakket)

Smørcreme til opsmøring:
Denne opskrift på frosting/smørcreme skal du bruge men undlad at bruge kakao;)
Eller du kan bruge en hvilken som helst anden:D

Marcipan til overtræk:
Jeg brugte i dette tilfælde noget færdigruller marcipan, men du kan også rulle det ud selv.

Sådan gør du:
(det er faktisk en god ide at starte med fyldet)

  1. Pisk æg og sukker meget længe og meget lyst.
  2. Si derefter mel og bagepulver i dejen, og vend det rundt så du bevarer luften i kagen.
  3. Kom det i en springform eller silikone form på ca. 25 cm, som er smurt godt.
  4. Bag det ved 200 grader i ca. ½ time.
  5. Lad bunden køle helt af inden du deler den i 3.
  1. Til Hindbærmousse: Pisk fløden til flødeskum, og sæt det i køleskabet.
  2. Husblassen lægges i blød i koldt vand.
  3. Bærerne koges i et par minutter med sukker og vanille. 
  4. Husblassen krammes fri for vand og tilsættes til den varme masse. Lad massn køle af til stuetemperatur.
  5. Yoghurten vendes i bærblandingen, og så vendes det hele med flødeskummet.
  6. Moussen stilles i køleskabet i et par timer.
  1. Chokoladecreme: Fløde og chokolade blandes i en gryde, og varmes til chokoladen er smeltet.
  2. Hældes derefter i en skål med låg ell. lign. og sættes i køleskabet.
  3. Efter ca. 8 timer (gerne natten over) piskes det forsigtigt til let creme.
  1. Samling af kagen: Hvis du vil gøre det lidt mere professionelt skal du anskaffe dig noget stift plastikchartek, som du klipper op i alle kanter og deler på midten. 
  2. Læg stykke bagepapir i bunden af den form du bagte i eller brug en kagering. 
  3. Læg plastikchartek rundt i kanten af formen eller ringen.
  4. Læg den nederste bund i formen, og oven på den fordeler du det ønskede fyld.
  5. Gentag med det andet slags fyld, og læg den øverste bund på.
  6. Sæt kagen på køl natten over.
  7. Tag kagen ud af formen ved at vende den på hovedet eller løfte ringen. Fjern plastiken, og sæt kagen på det fad du vil servere på.
  8. Fordel smørcremen over kagen, og gør den så pæn og glat så muligt.
  9. Overtræk kagen med marcipan, og dekorer kagen som du ønsker.

Rigtig god fornøjelse;) Den er alt besværet værd hehe:D   

74 tanker om “Lagkage m. hindbærmousse og chokoladecreme”

  1. Hej!

    Du siger i din video at (du tror) det er svært at finde sådan noget kagestrimmel-ting! (Der hvor du bare bruger et stykke plastikchartek)

    Jeg tror faktisk ikke at det er særlig svært at finde. Du kan får det hos Specialkøbmanden, KageKompagniet(tror jeg), Blomsterbergs, KOK og jeg tror du kan få det i rigtig mange kagebutikker ..

  2. Du kan finde sådan noget konditor-kage-strimmel-ting hos Specialkøbmanden, KageKompagniet(tror jeg), KOK, Blomsterbergs og andre kagebutikker ..

  3. Det helt iorden, det bare nogle kommentarer som jeg skal godkende før de bliver udgivet…men jeg har også selv lavet det nummer et par gange 😛 Men altså jeg skal trykke udgiv før du kan se din egen kommentar 😀

  4. Hej 🙂
    Jeg ville bare lige rose dig for din blog:-)
    Du laver nogle rigtig flotte kager:-)
    Jeg er 13 og bruger selv rigtig meget tid på kager, overvejer at lave min egen blog:-=)
    Jeg ville lige gige et råd, du kan prøve at lave din blog lidt mere moderne, altså lave fondant kager, bruge flere stærke farver og gør lidt mere ud af pynten:-)
    Det er ikke kritik, men jeg syntes du er så dygtig at det ville hjælpe lidt
    Mvh Mig;-)

  5. Tak for rosen, jeg er tilfreds med det jeg laver! ;)Og desuden er jeg ikke voldsomt begejstret for fondant…det er flot ja, men det smager ikke godt efter min mening 😀 Good luck med din blog…vil glæde mig til at se dine kager med fondant så:D
    -Nikoline

  6. Det lyder som en spændende opskrift! Tror jeg vil prøve den af i weekenden 🙂
    Bare et enkelt spørgsmål: Du skriver, at hele lagkagen skal fryses ned min. 1 time og gerne natten over. Hvad plejer du selv at gøre? – og hvis den er frossen, hvor længe skal der så gå, før den kan spises?

  7. Den skal self. tøs het op før den kan spises og det kan godt tage en 3-4 timer, men jeg plejer at stille den i køleskabet natten over…det er min fejl, skal jeg nok lige rette 😀
    -Nikoline

  8. Hej
    Jeg havde tænkt at lave en lagkage med hindbærmousen og hyldeblomst creme (hyldeblomst cremen er fra din konfirmationskage). Hvor lang tid skal vær "creme" fryses ?

  9. Ih sikke du kommenterer 😛 Man fryser normalt ikke en creme! Hvis kagen er samlet med bunde, creme og så videre så kan kagen fryses hvis du vil være i god tid! Men opsmør og overtræk først kagen når den er helt optøet selfølgelig i køleskabet! 🙂

  10. Hej nikoline jeg kan rigtig godt lide din blog jeg er 14 og kan også godt selv lide at bage og har mange gange prøvet at laver en blog selv men kunne ikke finde ud af det

    Hilsen josefine

  11. Hvor lang tid holder sådan en kage når den er overtrukket med marcipan eller fondant?
    Og hvor skal man bare opbevare kagen i køleskabet?

  12. Kagen holder sig op til højst 2 dage, men hvis der er rester bliver de selvfølgelig ikke dårlige med det samme 😀
    Jeg går ikke op i om den stå øverst eller nederst i køleskabet hvis det er det du mener? bare på køl med den 😉
    -Nikoline

  13. Kan man undvære youghurt naturel i hindbærmoussen? Eller hvad gør den for moussen?
    Det lyder som en super lækker kage jeg vil afprøve. Lige en sidse ting i din video laver du mussen anderledes end i opskriften, hvilken måde er bedst at lave den på? Håber du vil svare 🙂

    – Maria

  14. Detter er din tekst : Jeg spørger ind imellem 🙂
    1.Til Hindbærmousse: Pisk fløden til flødeskum, og sæt det i køleskabet.
    2.Bærerne koges i et par minutter. De kogte bær blandes med sukker og vanille. Blandingen køles ned til den er lun hen mod kold.
    3.Husblassen sættes i et glas med koldt vand i ca. 5-10 min. De krammes fri for vand, og derefter smeltes de i en lille smule bærsaft, SMELTER DU I VANDBAD ELLER BARE EN GRYDE ?0g blandes med bærblandingen.DEN BÆRSAFT ER DEN FISKET OP AF GRYDEN EFTER DU HAR KOGT BÆRERNE OG ER DET LIGE MEGET HVILKEN TEMPERATUR BÆRBLANDINGEN ER NÅR HUSBLASSEN RØRES I BÆRERNE ?
    4.Yoghurten vendes i bærblandingen, og så vendes det hele med flødeskummet.kAN YOUGURTEN VENDES I BÆRBLANDINGEN STRAKS EFTER AT HUSBLASSEN ER KOMMET I ?

  15. hej mega god bageblog. Jeg skal bage denne lagkage til min datters barnedåb på søndag. hvornår skal jeg starte for at nå at få den færdig?

  16. Hej
    Tak for dejlig side. Ville lige høre om jeg kan lave dine lagkage bunde f.eks torsdag. Lave selve lagkagen færdig med dit fyld fredag og smøre købt frosting over. Og så putte fondant over Lørdag ? 🙂 Tak

  17. Hej
    Jeg vil gerne lave bundene med chokolade og moussen med jordbær, kan det lade sig gøre? Mht moussen skal jeg så bare gøre det på samme måde, bare med jordbær? Mht bundene har du så en opskrift med chokolade?

  18. Hej 🙂
    Bundende laves af 100g mel og 50-70 g kakao og jordbærmoussen laves på samme måde, men med
    2 dl fløde
    1 dl yoghurt
    1,5 tsk. vaniljesukker
    225g jordbær
    1 spsk. sukker
    3 bl. husblas

  19. Pingback: Firkantet lagkage – Bage-bloggen

  20. Hej. Hvis jeg skal lave dette som en bradepande størrelse lagkage, er det så tredobbelt portion af alle tre opskrifter ? Henriette

  21. Hej. Når du i dine opskrifter skriver fløde. Så mener du vel piskefløde? Bare så man ikke blander de to ting sammen

Skriv et svar til Den Søde Tand Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *