Spring til indhold

Hjemmelavet Kagecreme

En god gammeldags opkogt kagecreme tager kun 10 minutter at lave. Her får I min vinderopskrift. Den er god i lagkage, wienerbrød, vandbakkelser, fastelavnsboller og meget mere.

Kagecreme-video

Du skal bruge:

2 1/2 dl mælk (gerne sødmælk)
40 g sukker
20 g maizena majsstivelse
2 æggeblommer
1/2 vanillestang eller 1 tsk. vaniljesukker

Sådan gør du:

  1. Pisk æggeblommer, sukker vanilje og majsstivelse sammen i en gryde.
  2. Tilsæt mælken lidt ad gangen, så du får en ensartet masse.
  3. Varm massen op ved jævn varme under konstant piskning indtil den tykner og slår 10-20 bobler.
  4. Hæld cremen i en skål, læg plastikfilm helt ned på cremens overflade og stil den på køl indtil brug.
  5. Rør den godt op inden brug, da den har en lidt gelélignende konsistens efter nedkøling.

3 tanker om “Hjemmelavet Kagecreme”

  1. Pingback: Kanelstang – Bage-bloggen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *