Flødekarameller i mikroovnen

ADVARSEL: Afhængighedsdannende !!!

Det er sandt. De er så nemme at lave at man hurtigt kan komme til at lave dem igen….og igen og igen.

Flødekarameller-video

Ca. 20 stk. 

Du skal bruge:

½ dl sukker
1 dl fløde
½ dl lys sirup
¼ dl honning 

Sådan gør du:

  1. Hæld sukker, fløde, lys sirup og honning i en skål der kan tåle at komme i mikroovnen. Vælg en mellemstor skål.
  2. Rør det godt rundt med en ske og sæt skålen i mikroovnen i 5 minutter på 600-700 W.
  3. Tag skålen ud af mikroovnen. Vær forsigtig, for den er varm. Rør godt rundt i massen inden den sættes tilbage i mikroovnen i 2 minutter mere indtil den får en gylden farve og bliver tykkere. 
  4. Lav en karamelprøve ved at komme lidt af massen ned i et glas iskoldt vand. Hvis det sætter sig og bliver til fast karamel er den klar.
  5. Hæld karamellen i en lille form med bagepapir på ca. 12×8 cm.
  6. Sæt formen i fryserne i 30 minutter eller i køleskabet i en time.
  7. Tag karamellen ud af formen og skær den i små firkanter. Opbevar dem i en plastikbøtte i køleskabet. Du kan også pakke dem ind i små stykker bagepapir hvis du har lyst.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *