Spring til indhold

Firkantet lagkage

Her er der en form for turtorial på hvordan du samler, opsmører og overtrækker din kage med marcipan.

Jeg beskriver ikke hvordan du gør det, men se denne video og prøv dig frem: Video

Bundene og fyldet til kagen er på dette link;D Jeg har valgt kun at bruge hindbærmousse.

Bundende er bagt enkeltvis i en bradepande (34×42) det passer med en portion pr. bund, dvs. at du skal tredoble portionen. Bagetiden er på ca. 8 min.

Hindbærmoussen har jeg firdoblet (1 l. fløde) 😀

Til opsmøring bruger jeg denne smørcreme (uden kakao).

Jeg vil helt klart anbefale at bruge 1 kg. marcipan i alt. Hellere for meget end for lidt.

God fornøjelse. (Skriv endelig spørgsmål og kommentarer her under eller på bagebloggen@gmail.com)

36 tanker om “Firkantet lagkage”

  1. når du laver blomster og blade hvordan sætter du det fast er det bare lidt vand eller???

    du skal nok blive en rigtig god konditor

  2. undskyld jeg skriver igen men har så mange spørgemål… din marcipan har du noget i den??? for nogle siger man kan gør noget så det ikke fedter så meget på enes hænder…
    ved ikk om du har arbejde med fondant det har jeg og synes det var nemt og få over kagen og rette til er det lige så lidt med marcipan???

  3. skal lave en til min mor bliver 50 og vi har åben hus også skal jeg lave en til min fars hjemmeværnets venner så skal finde på noget surt inde i den end bare himbær

  4. jeg er ny inde for alt det her min far siger jeg skal havde noget surt i os ellers er den alt for sød til os har du nogle gode ideer til det sur der kan komme i af creme

  5. Ved ikke hvad det sure kunne være? Har du prøvet at lave hindbærmoussen her for jeg ville nok ikke vælge mere surt? 😉 Fondant er nemmere at arbejde med, men det smager slet ikke lige så godt. Brug 100g flormelis og 25g glukosesirup for 200g marcipan du bruger (æltes bare sammen), så er det nemmere og mere smildigt at arbejde med.
    Ihh tak skal du have 😀
    Jeg sætter blomster på med glukosesirup blandet med lidt vand 😉

  6. nej har jeg ikke har kun lavet en selv kun med himbær og flødeskum den synes vi var meget sød men der havde vi os fondant som overtræk…

    hvad med din smørcreme smager den meget af smør for det gjorder min synes jeg men ved ikke om det er fordi jeg brugt en bakkedel…

    det er sirup det køber du bare i alm butikker eller…

  7. Hmm, jeg syntes nu er moussen her plejer at være meget frisk og ikke for sød….der er også yoghurt i jo som giver en lidt mere syrlig og frisk smag. Jeg bruger altid min smørcreme med palmin som du kan finde ved at kopire dette og åbne: http://nikoline-bage-bloggen.blogspot.dk/2013/01/kage-til-70ars-fdselsdag.html
    Den er ikke så tung efter min mening når den bare (meget vigtigt) for lov at røre længe i røremaskinen.

    Siruppen finder du i Super Brugsen for 20 kr sammen med de andre bageingredienser 😉

  8. har bare hørt at palmin er meget fedt…

    har du også haft den her kage i fryser??

    nu tror jeg at jeg er færdig med at spørger tak for hjælpen

  9. ville lige skrive tilbage hvordan det var gået.. kan sig så meget der blev helt stille da de spiste den og sige hold da op da de så den så tror den var god he he…

    har du prøvet at lave en kage med et lag af himbærmousse og et lag med brombærmousse ?? hvis du har kan det så lade sig gør

  10. Hej, tak fordi du skriver tilbage. Hvor er det dejligt at det lykkedes! Hvis du har et billede vil jeg meget gerne se den (send til min email som står øverst i højre sidespalte) 😀

    Jeg har ikke prøvet med brombærmousse, men jeg er slet ikke i tvivl om at det ville være rigtig lækkert med den kombination. 😉

  11. Nu er jeg ikke helt med på hvad du mener 😛 Man skal bruge en portion af min opskrift for lagkagebunde for hver firkantet lagkagebund dvs. du skal bruge 3 gange portionen for at få 3 bunde hvis du fx. kun ønsker 2 bunde skal du bruge 2 gange portionen…forstår du? 😀

  12. Hej Nikoline 🙂
    Jeg skal lave en chokoladekage med den her opskrift… er det muligt? hvor meget kakao skal jeg så bruge? Og jeg veed ikke om du har brugt en bradepande (dem der høre til ovnen) men jeg skal bruge en kageform! 🙂
    Tak på forhånd 🙂

  13. Hej
    Jeg ville gerne have lavet en chokoladekage, i en bradepande! Din opskrift på chokoladekage, som du laver i en bradepande er den perfekte opskrift! �� så min første kommentar er lige meget! 🙂

  14. Hej Nikoline
    Tak for din dejlige blog.
    For lang tid i forvejen, vil du mene, en kage som denne er forsvarlig at lave? Jeg tænker at lave bundende 2 dage før (opbevare dem lufttæt, og så samle dagen kagen før. Vil du mene det går an?
    Mh Camilla

  15. Hej Camilla.

    Tusind tak for ros 😀

    Din timing lyder helt perfekt!

    Jeg plejer at sige:

    Dag 1: bag bunds, lav cremer og læg sammen
    Dag 2: smør kagen op, overtræk og pynt (evt. server)
    Evt Dag 3: Server

    Men du kan fint gøre som du skriver! Lav evt en simple sirup af lige dele vand og sukker som koges sammen. Kom lidt over bundene lige inden samling for at holde dem fugtige.

    God fornøjelse 😀

  16. Hej Nikoline
    Det er en fantastisk kage, som jeg nu vil lave for 2. gang til på lørdag 🙂 Sidst jeg lavede den havde jeg svært ved at få marcipanen flot og der var en masse af moussen som røg ud forneden… hvad gjorde jeg forkert mon?
    Vh Nadia

  17. Hej Nadia.
    Jeg tænker at din mousse muligvis ikke havde sat sig nok?
    Marcipanen skal være æltet smidig før brug, og så er det bedst at bruge overtræksmarcipan! 😀
    Prøv at arbejd den forsigtig ned over kagen uden at hive i den.

    Jeg håber rigtig meget at det lykkes bedre for dig på lørdag 🙂

  18. Hej Nikoline 😀
    Min veninde roser dine kagebunde. Vil derfor lave dem til min søn´s dåbskage.
    Vil så høre dig om de kan laves i en bradepande i stedet for springform ?
    Mvh Mia

  19. hej Nickoline jeg vil ikke kun bruge hindbær mousse og ville spøger dig om hvad jeg eller bare kunne bruge noget dom ville svinge godt hindbær moussen ps jeg vil ikke bruge chokolade creme fordi nogle i min familie ikke kan lide det

  20. Hej Nikoline 🙂 Er stor fan af dig og har endelig fået mod til mig til at springe ud i en lagkage for FØRSTE gang (ja, har også skrevet til dig på jungle kagen hihi) Hvis jeg beslutter mig for at lave en firkantet lagkage til min datters Teletubbies tema, hvor meget frosting tror du så jeg skal bruge til denne størrelse? Og, det samme spgm. gælder fondant? 🙂

  21. Hej på et tidspunkt i en af dine videoer har du købt marcipan der allerede er udrullet, til en firkantet kage, hvor har du købt det henne? kan simpelthen ikke fine videoen nu.. 🙂

  22. Hej, tak skal du have 😀
    Jeg vil anbefale en frosting på ca. 200g smør og palmin (dvs. 400g flormelis) til en firkantet kage…og ca. 800g overtræksmarcipan eller fondant.

    / Nikoline

  23. Hej. Tak for en god blog. Jeg har lovet at lave en kage til dåbsfest på lørdag,til 65 personer. Jeg har bagt fire bunde i bradepande, størrelse 30×40 og 4 bunde i springform,26cm. Der skal hindbærcreme, hvid chokolademousse og Toblerone mousse i kagen. Er det for tidligt at lave cremen idag, når jeg vil samle kagen på torsdag? Hilsen Rikke

Skriv et svar til Den Søde Tand Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *