Spring til indhold

Citron-sommerfugle-cupcakes

De her cupcakes er bare rigtigt flotte. Men de smager virkelig også godt -frostingen er en form for smørcreme, men den er meget mere luftig en en traditionel smørcreme (fx. på Regnbuecupcakes) -og selve citronkagerne er…okay jeg kan ikke sætte ord på dem, men det betyder jo at i bliver nødt til at lave dem selv! De er bare go’e:P

Citron-sommerfugle-cupcakes-video

8-10 stk.

Du skal bruge:
120g hvedemel
150g sukker
1½ tsk bagepulver
1 spsk fintrevet citronskal.
40g blødt smør
2 spsk citronsaft
1 æg
1 dl mælk

Frostingen er oprindeligt fra amerikansk så den er målt i cups, men jeg skriver begge dele hvis du ikke har en cup måler.

Frosting:
½ cup (1 1/4 dl) mælk
2 spsk mel
1 tsk vanillesukker
½ cup (1 1/4 dl) sukker
½ cup (1 1/4 dl)  blødt smør
Kakao efter smag -men du skal nok regne med ½-1 dl.

Sådan gør du:

  1. Pisk alt sammen med en håndmikser undtagen mælk og æg.
  2. Tilsæt mælk og æg og pisk kun lige til dejen er glat.
  3. Fordel dejen i formene (papirsforme) og bag dem ca. 15 min på 190 grader.
  4. Når de er helt afkølede kan du skære et hul i kagerne ved at tippe kniven lidt og så skære rundt i en cirkel. Det udhulede stykke (snurre-top formet)  skærer du midt over og vender dem mod hinanden som vist på billedet.

Frosting:

  1. Varm mælk og mel på god varme indtil at det slår en enkel boble og er tyknet til en slags creme.
  2. Mens det køler helt af i køleskabet kan du piske smør sukker og vanille. Det skal piskes længe så det bliver helt hvidt og cremet.
  3. Når mælk og mel blandingen er helt kold kan du også piske den. Begge dele piskes i mindst 3 min.
  4. Bland det og lad det piske mindst 5 min.
  5. Smag til med kakao.

Samling af kagerne:

  1. Sprøjt eller læg en klat frosting i hvert hul, og sæt vingerne som vist på billedet.
  2. Dekorer dem evt. med fx. krymmel, frosting eller hvad du kan finde på.

5 tanker om “Citron-sommerfugle-cupcakes”

  1. Hej Nikoline

    Super nice blog du har – virkelig inspirerende. Og denne smørcreme er jo bare beyond fantastisk. Jeg har dog svært ved at måle smør i DL, ved du hvor mange gram det ca er ?

    VH Louise

    Frostingen er oprindeligt fra amerikansk så den er målt i cups, men jeg skriver begge dele hvis du ikke har en cup måler.
    Frosting:
    ½ cup (1 1/4 dl) mælk
    2 spsk mel
    1 tsk vanillesukker
    ½ cup (1 1/4 dl) sukker
    ½ cup (1 1/4 dl) blødt smør ???????? i gram 🙂

Skriv et svar til Nikoline Overgaard Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *