Chokoladeganache

Ganache er en super lækker creme til at dekorere og opsmøre kager med. Den har en lidt flydende konsistens, når den lige er lavet, men lader man den stå på køkkenbordet, til den er kold, får den sammen konsistens som frosting. Så kan du altså bruge den til at opsmøre med. Den kan også sagtens bruges helt ny lavet hvis du fx. vil dyppe noget i den 🙂 

Chokoladeganache-video

(Denne portion rækker til opsmøring af en kage på ca. 20 cm, 8 cm høj)

350g mørk chokolade (50-60%)
300g fløde 
evt. en lille klat honning

Sådan gør du:

  1. Bræk eller hak chokoladen i stykker og hæld den i en skål med fløden.
  2. Kom blandingen i mikroovnen i 30-50 sek af gangen, husk at røre lige så længe mellem hver opvarmning. 
  3. Når massen er helt smeltet kan du bruge den som den er, efter den har kølet af natten over på køkkenbordet, kan den bruges til opsmøring og efter en tur i køleskabet, kan den piskes hurtigt op til en luftig chokoladecreme. 

God fornøjelse 🙂 

9 tanker om “Chokoladeganache”

  1. Pingback: Franske macarons med chokoladesmag – Bage-bloggen

  2. Pingback: Marieboller (fastelavnsboller) – Bage-bloggen

  3. Pingback: Vanillekage med Chokoladeganache – Bage-bloggen

  4. Pingback: Valentinskage (Appelsinkage m. chokoladecreme) – Bage-bloggen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *