Ganache er en super lækker creme til at dekorere og opsmøre kager med. Den har en lidt flydende konsistens, når den lige er lavet, men lader man den stå på køkkenbordet, til den er kold, får den sammen konsistens som frosting. Så kan du altså bruge den til at opsmøre med. Den kan også sagtens bruges helt ny lavet hvis du fx. vil dyppe noget i den 🙂
Chokoladeganache-video
(Denne portion rækker til opsmøring af en kage på ca. 20 cm, 8 cm høj)
350g mørk chokolade (50-60%)
300g fløde
evt. en lille klat honning
Sådan gør du:
- Bræk eller hak chokoladen i stykker og hæld den i en skål med fløden.
- Kom blandingen i mikroovnen i 30-50 sek af gangen, husk at røre lige så længe mellem hver opvarmning.
- Når massen er helt smeltet kan du bruge den som den er, efter den har kølet af natten over på køkkenbordet, kan den bruges til opsmøring og efter en tur i køleskabet, kan den piskes hurtigt op til en luftig chokoladecreme.
God fornøjelse 🙂
Hvis man skal lave macaroons, skal man så piske den tilsidst?:-)
Hvis den ikke har sat sig nok, men det brude ikke være nødvendigt 🙂
ok mange tak <3 Hvor langtid skal den stå på klø ca. Hvis man skal opnå den rigtige tykkelse til macaroonsene?
Ca. et par timer vil jeg mene 😀
Jeg synes slet ikke det bliver stift. – Hvad gør jeg så galt?
Pingback: Franske macarons med chokoladesmag – Bage-bloggen
Pingback: Marieboller (fastelavnsboller) – Bage-bloggen
Pingback: Vanillekage med Chokoladeganache – Bage-bloggen
Pingback: Valentinskage (Appelsinkage m. chokoladecreme) – Bage-bloggen
Er det samme blandingsforhold med hvid chokolade?
Ja det ville jeg gøre