Spring til indhold

Bryllupskage til 180 personer (Browniebund, hindbærmousse og chokolademousse)

Bryllupskage til 180 personer-video

Til ca. 180 personer

Du skal bruge:

Pynt:
Pastafarver
Marcipan
Fondant
Diverse redskaber

Overtræksmarcipan:
2800g marcipan
1400g flormelis
350g glukosesirup (maizena til udrulning)

Browniebund:
900g mel
6 tsk bagepulver
6 tsk salt (eller 4 tsk hvis du bruger saltet smør) 
6 tsk vanille
1080g chokolade
70% 480g smør
900g sukker
12 æg

Lyse bunde:
18 æg
675g sukker
675g mel
4,5 tsk bagepulver

Chokolademousse:
3 liter fløde
1200g chokolade 55%
12 past. æggeblommer
6 dl varm kaffe
12 bl. husblas
Hindbærmousse:
3 liter fløde
12 dl yoghurt
5 spsk vanillesukker
1,5 kg hindbær
12 spsk sukker
30 bl. husblas

Frosting:  
350g blødt smør
350g blødt palmin
1400g flormelis
Lidt mælk
Vaniljesukker efter smag

Royal icing:
200g flormelis
1 past. æggehvide
1 tsk citronsaft

Runde forme:
1x 18-20 cm form
1x 25 cm form
2x 30 cm forme
1x 35 cm form
1x høj cylinderform med lidt større diameter end midtersøjlen

Stativ:
Søjlestativ med 4 etager + et fad til en 30 cm kage  

Sådan gør du:  

Pynt:

  1. Det kan være en rigtig god ide at lave pynten flere uger i forvejen, da den ofte skal have tid til at tørre. 
  2. Bland fondant, marcipan og pastafarver og lav fx blomster som i videoen, eller andet pynt.

Overtræksmarcipan:

  1. Bland flormelis og glukosesirup i en røremaskine med dejkrogen eller med hænderne og tilsæt marcipanen lidt ad gangen. Dette æltes godt sammen, men pas på ikke at overarbejde marcipanen så olien trækkes ud.

Browniebund:

  1. Halver mængden af ingredienser så du laver en halvdel ad gangen.
  2. Smelt smør og chokolade over vandbad og bland det godt sammen med sukker og æg.
  3. Bland de tørre ingredienser og rør dem i dejen.
  4. Læg bagepapir i bunden af dine 5 forme og smør kanterne godt med fedtstof.
  5. Fordel dejen over de tre mindste forme så der er et lige højt lag dej i hver form.
  6. Bag kagerne ved 165 grader på varmluft. Vær opmærksom på at den mindste skal have ca. 20 min og derefter tages kagerne ud lidt efter lidt når de er gennembagte.  Det er meget vigtigt at kagerne ikke får for meget da de ellers bliver tørre.
  7. Lav, mens kagerne bager, anden halvdel af dejen og fyldt de to største forme. Bag dem ved samme temperatur til de er gennembagte.
  8. Kagerne skal køle helt af i formen og derefter i køleskabet –så er det nemmere at få dem hele ud igen.

Lyse bunde:

  1. Halver mængden af ingredienser så du laver en halvdel ad gangen.
  2. Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
  3. Bland mel og bagepulver og si det i æggesnapsen.
  4. Vend dejen sammen med en dejskraber.
  5. Læg bagepapir i bunden af dine 5 forme og smør kanterne godt med fedtstof.
  6. Fordel dejen over de tre mindste forme så der er et lige højt lag dej i hver form.
  7. Bag kagerne ved 180 grader på varmluft. Vær opmærksom på at den mindste skal have ca. 20 min og derefter tages kagerne ud lidt efter lidt når de er gennembagte.
  8. Lav, mens kagerne bager, anden halvdel af dejen og fyldt de to største forme. Bag dem ved samme temperatur til de er gennembagte.

Hindbærmousse:

  1. Læg enkeltvis hvert blad husblas i koldt vand.
  2. Kog bær, vanillesukker og sukker i ca. 5 min.  Tilsæt husblassen så den smelter.
  3. Lad det køle af til stuetemperatur inden du tilsætter yoghurten.
  4. Pisk fløden til skum og vend det hele sammen (evt. i 2 skåle).
  5. Stil moussen på køl indtil brug.  

Chokolademousse:

  1. Læg enkeltvis hvert blad husblas i koldt vand.
  2. Når husblassen er udblødt kommes den i kaffen så den smelter.
  3. Smelt chokoladen over vandbad.
  4. Kom lidt efter lidt æggeblommer og kaffe i chokoladen. Selvom massen klumper lidt bliver den ensartet hvis du bare fortsætter med at røre og tilsætte ingredienserne lidt ad gangen.
  5. Pisk fløden til skum og vend det hele sammen.
  6. Stil moussen på køl indtil brug.

Samling:

  1. Gør alle fem forme klar med bagepapir i bunden og plastik i siderne.
  2. Del dine lagkagebunde i 2 og læg den nederste i bunden af hver form.
  3. Fordel hindbærmoussen over de fem kager.
  4. Læg den næste lagkagebund i og fordel chokolademoussen over de fem kager.
  5. Læg browniebunden på toppen af hver (den håndteres bedst når den er kold), og stil kagerne på køl til dagen efter eller mindst 8 timer.

Frosting:

  1. Pisk smør og palmin lyst og luftigt.
  2. Tilsæt flormelis og bland godt.
  3. Smag til med vaniljesukker og juster konsistensen med mælk.
  4. Pisk rigtig godt.

Opsmøring:

  1. Vend kagerne ud på bryllupskagestativets fade, så det passer med størrelsen. Den ene kage (30 cm) skal på et fad for sig selv, og den største skal på et fad med fødder.
  2. Skær evt. kagerne til hvis det er nødvendigt.
  3. Giv kagerne et fint og tyndt lag frosting og lad det sætte sig i køleskabet.
  4. Giv dem endnu et lag så de er helt dækkede.

Resten:

Nu skal der overtrækkes med marcipan, pyntes og stilles op, men resten af fremgangsmåden kan I se i videoen. Hvis I har spørgsmål kan I sende en mail eller lægge en kommentar.  

Rigtig god fornøjelse 😀

24 tanker om “Bryllupskage til 180 personer (Browniebund, hindbærmousse og chokolademousse)”

  1. Hej Nikoline
    Super flotte kager du laver! 🙂
    Jeg har lavet bryllupskage et par gange til henholdsvis 50 og 40 personer, men skal i oktober lave til 95 mennesker… Det bliver også på et stativ som du bruger her, dog har den 5 fade.. Hvor meget kage blev der spist? For overvejer om det er nok med 4, den lille skal dog gemmes til deres bryllupsdag, så det er reelt kun 3 kager.. Tror du det er nok?

  2. Det kommer jo an på kagens størrelse, men jeg havde en bryllupskage her med 4 kager til dobbelt så mange gæster, så 5 etagers bryllupskage lyder lidt vildt til 95 personer vil jeg mene. Til 95 ville jeg nok lave maks 4 etager 🙂 Dog blev næsten al kagen spist til brylluppet udover toppen selvfølgelig!

    God fornøjelse!

  3. Hej Nikoline.
    hvis jeg bare skal lave den til 4 personer list skal jeg så lave? Skal man bruge varm kaffe?
    Elsker dine kager og laver mange af dem. Tak fordi du har lavet denne blog.
    Fra Klara

  4. Hej Nikoline.
    Meget flot bryllupskage.
    Hvor høje er dine kager og hvor meget kage beregner du pr. person?
    Umiddelbart ser det ikke ud af meget til 180 personer.
    :)) Ellen

  5. Det er forholdsvis høje kager jeg plejer at lave -ca. 10-11 cm. Det er svært at sige hvor meget jeg beregner til hver person. Her har jeg jo også en ekstra kage indregnet 🙂

  6. Kan man undlade marcipan/fondant overtræk og blot smøre den op med smørcreme? Og ville man kunne gøre dette dagen før? Eller bliver smørcremen for hård? 🙂

  7. Hej Nikoline jeg skal til at lave en bryllupskage til 100 personer kan man lave de mousser man skal bruge 1 eller 2 dage før og opbevare dem i køleskabet til de skal bruges

  8. Jeg vil anbefale at du opbevarer dem i de samlede kager, så kan kagerne godt stå 1 eller 2 dage + de giver smag til bundene. De kommer som regel også til at stå 2 dage samlet når jeg laver dem. Hvis du vil lade mousserne stå inden du samler dem, kan de godt holde sig et døgns tid 🙂

    God fornøjelse!

  9. hi,
    sounds very delicious ….its my first time for making a big cake… do you have any size to portion guide on your blog? or can you please guide, so i choose the right tiers for serving big gathering.

    1. Hi, thanks for your comment. I, unfortunately, don’t have a guide like that. The size of cake i choose usually depend on what’s inside. Some fillings are more “heavy” than others, making people eat a little less. But let me know how many people you are aiming at? Do you want to use this exact recipe?

      Greetings from Nikoline

      1. I am aiming for 50 persons and yes, I will follow the same recipe. i will be making 3 layered cake for each tier. but I am actually confused at number of tier that could serve 50 persons and what sizes should they be for this specific cake you shared.

        1. Okay, they are 20, 25, 30 and 35 cm. + an extra cake of 30 cm. So if you need a cake for 50 persons, I would suggest either to make just one tier at 35 cm. or 3 tiers at 15, 20 and 25 cm. I hope it makes sense 🙂

Skriv et svar til Den Søde Tand Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *